Zapalili beskućnika na sam Božić

berlin, Njemačka policija
Njemačka policija je uhitila šestoricu Sirijaca i jednog mladića iz Libije jer su zapalili beskućnika u noći između nedjelje i ponedjeljka, na stanici metroa u Berlinu.

Mladići su stari između 15 i 21 godine.

U priopćenju policije navodi se da su se šestorica osumnjičenih sami predali dok je sedmi uhićen nakon što su pregledane snimke sigurnosne kamere.
Protiv svih napadača su podnesene prijave zbog pokušaja ubojstva, potvrdila je glasnogovornica berlinske policije Karin Müller.

Nakon napada su pobjegli. Na snimci nadzorne kamere je vidljivo kako mladići ulaze u vlak smiju se, čestitaju si, i vesele se svojoj 'psini'.

Beskućnik, 37-godišnji muškarac, spavao je na stanici metroa kada je primijetio da mu gori odjeća, a prolaznici su uspjeli ugasiti zapaljeni papir kojim se najvjerojatnije pokrio.

Vozač vlaka je aparatom za gašenje požara spriječio da se vatra proširi, a beskućnik je na svu sreću ostao neozlijeđen.

Prema informacijama dnevnika Bild, šestorica od sedmorice uhićenih su već otprije poznati policiji zbog raznih kriminalnih djela - među ostalim i nanošenja tjelesnih ozljeda.
Prema izvorima iz istrage, svi su došli u Njemačku kao izbjeglice. Dvojica osumnjičenih su u Njemačkoj od 2014., preostala petorica su doputovala tijekom prošle i ove godine.