WORLDOMETERS U svijetu od koronavirusa do danas umrlo više od 800 tisuća osoba

Covid 19
TRT

Broj žrtava infekcije koronavirusom u svijetu premašio je 800.000, a veliki broj zemalja pojačava restrikcije u pokušaju da se spriječi još jedan val epidemije, javlja AFP. U zemljama zapadne Europe, posebno Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj i Francuskoj, bilježi se rekordan porast broja zaraženih koji nije viđen posljednjih nekoliko mjeseci.

U Aziji u Južnoj Koreji vlasti su su najavile nove restrikcije kako bi suzbile širenje virusa, prenosi Srna. Širom svijeta, broj umrlih premašio je 800.000, a samo u posljednjih 17 dana umrlo je oko 100.000 ljudi.

Latinska Amerika je najgore pogođena regija u svijetu, a više od pola ukupnog broja žrtava na svijetu registrirano je u SAD, Brazilu, Meksiku i Indiji. Južna Koreja pooštrila je mjere restrikcije nakon što je u posljednja 24 sata registrirano 332 nova slučaja infekcije. Italija, Njemačka, Španjolska i Francuska bilježe više od 1.000 zaraženih na dnevnom nivou.

U regiji grada Rima registriran je rekordan broj oboljelih u posljednja 24 sata, a dužnosnici za to krive ljude koji se vraćaju sa godišnjih odmora. "Većina tih zaraženih su mladi ljudi kod kojih simptomi nisu bili izraženi, ili su bili bez simptoma", rekao je glavni medicinski dužnosnik u Rimu Alesio D'Aamato.

On je apelirao na mlade ljude da ne misle da su nepobjedivi. Južna i Sjeverna Amerika podnose najveću krizu u smislu širenja koronavirusa jer je ovdje broj umrlih jednaka polovini svih smrtnih ishoda na svijetu. Eksperti u SAD nisu sigurni da će Amerikanci biti disciplinirani da stave epidemiju pod kontrolu.

Zemlje Latinske Amerike zbrajaju mnogo veće i šire gubitke zbog pandemije. Ova regija ne samo da ima najveći broj umrlih već se suočava i sa rastućim kriminalom i siromaštvom. Prema podacima objavljenim na sajtu 'Worldometer', u svijetu je sada zaraženo koronavirusom 23.415.009 osoba, dok je od posljedica infekcije umrlo 809.325. Oporavljenih je gotovo 16 milijuna.