VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI Ovo je pokušaj završavanja 'srpskog problema' na Kosovu

Aleksandar Vučić, Hrvatska, avioni, Aleksandar Vučić, kosovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o najnovijim odlukama u vezi sa aktualnom situacijom na Kosovu, donijetim na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost.

"Mi smo analizirali sve što se zbiva na Kosovu. Događa se ono što smo najavili jučer i prethodnih dana", rekao je Vučić u dnevniku RTS-a. "Riječ je o pokušaju završavanja sa 'srpskim problemom' na Kosovu, u kojem sudjeluju kosovske vlasti i jedan dio međunarodne zajedince", dodao je.

Naveo je i da barikade nitko iz Beograda nije najavio. "Za nas je važno da pozovemo i Albance i Srbe na očuvanje mira. Pozivam Srbe na Kosovu da budu mirni i staloženi, da ne nasjedaju na provokacije".

Dodao je da će nastaviti razgovor sa demonstrantima, prenosi Telegraf.

"Mi smo poduzeli odgovarajuće mjere na zaštiti naše otadžbine, u skladu sa tim izdao sam najvažnija naređenja i Vijeće za nacionalnu sigurnost ih je prihvatilo i moram kazati da sam jako ponosan na naše vojnike i policajce".

Kako je dalje naveo, Srbi na Kosovu trebaju vjerovati KFOR-u kao sigurnosnoj snazi koja je dužna brinuti o njima. "Dobili smo uvjeravanja da KFOR neće dozvoliti protupravni upad kosovske policije na Sjever, ali vidjet ćemo hoće li tako biti".

"Moja poruka našem narodu je poštujete EULEX, poštujte KFOR, ne dajte da vas isprovociraju. Dajte malo pravde Srbima, poštujte Briselski sporazum", poručio je Vučić.