VUČIĆ DIGAO VOJNE AVIONE Dronovi iznad Srbije snimali vojne objekte, Vučić naredio uništavanje stranih letjelica

Aleksandar Vučić, izbori, izjava, Srbija, Hrvatska, Aleksandar Vučić, dronovi, vojarna, Srbija

Predsjednik Srbije i vrhovni zapovjednik oružanih snaga Aleksandar Vučić izdao je službenu naredbu da sve neprijateljske bespilotne letjelice na teritoriji centralne Srbije budu trenutno uništene.

Kako 'Novosti' saznaju, predsjednik se na ovaj korak odlučio poslije incidenta koji se dogodio na području iznad Merdara i u okolini Raške, kada su nepoznati dronovi osmatrali vojarne i položaje Vojske Srbije.

U cilju sprječavanja daljih neprijateljskih aktivnosti podignuti su srpski 'MIG-ovi 29' u akciji praćenja i eventualnog napada na neprijateljske letjelice. Nedugo zatim, uočeni objekti napustili su zračni prostor centralne Srbije, a da to nisu učinili, bili bi uništeni jer je vrhovni zapovjednik izdao naređenje da se odmah djeluje protuzračnim oruđem, prenosi Telegraf.

Premijerka Srbije Ana Brnabić potvrdila je da su iznad srbijanskih vojarni letjele strane bespilotne letjelice zbog čega su ranije danas dignuti MIG-ovi 29.

"Tako je, dronovi su snimili jednu poziciju u Kopnenoj zoni sigurnosti i dvije vojarne. O tome me izvijestio predsjednik Republike i dao nalog da se pojača zaštita u zraku, što je sada trajno stanje. Ako se ponovi, srušit ćemo sve letjelice".

Vojska Srbije od utorka je 'u stanju pripravnosti' i 'podignuta je razina borbene spremnosti' zbog stanja na Kosovu, izjavio je srbijanski ministar obrane Miloš Vučević, navodeći da je to zapovijed predsjednika Aleksandra Vučića.