VODEĆI SRPSKI EPIDEMIOLOG Protivnici korona-mjera ispred zgrade mu uzvikivali "Mengele, Mengele"

Predrag Kon
Predrag Kon
Novosti

"Nikada neću zaboraviti uzvikivanje Mengele", izjavio je u utorak epidemilog dr. Predrag Kon nakon uvredljivih poruka koje su mu uzvikivali u ponedjeljak večer protivnici epidemioloških mjera prosvjedujući ispred njegove zgrade u Beogradu.

 "Ono što nikad neću zaboravit je uzvikivanje Mengele. To je nacistički zločinac. Ljudi ne shvaćaju kakva je to teška uvreda kada sam ja u pitanju sa svojim židovskim podrijetlom. Dakle, jednostavno toliko imam čvrsto uvjerenje da radimo jedan izuzetan posao, posebno značajan za stanovništvo Srbije, da sam miran potpuno", poručio je Kon.

Prethodno je okupljanje bilo u Nišu na adresi liječnika Branislava Tiodorovića. Liječniku Milanku Šekleru prijećeno je na društvenim mrežama.

Prvom osnovnom javnom tužiteljstvu u Beogradu nisu podnijeti ni kaznena prijava niti izvješće povodom prijetnji i uvreda dr. Konu. Prijave nema ni u Nišu zbog uvreda profesoru Tiodoroviću. Pravnici kažu nije kazneno djelo, ali jest povreda zakona o javnom okupljanju, prenose srpski mediji.