VLASNIK NAPLAĆUJE I 'BULJENJE' U EKRAN Restoran u SAD-u roditeljima naplatio 50 dolara jer su im se djeca loše ponašala

Restoran nemirna djeca

Restoran Toccoa Riverside u sjevernoj Georgiji u SAD-u postao je viralan nakon objave na Redditu u kojoj je uz fotografiju jelovnika napisano da ovaj restoran dodatno naplaćuje loše roditeljstvo.

Na fotografiji su prikazani brojni dodatni troškovi koji bi mogli dočekati goste Toccoa Riversidea, uključujući napojnicu od 20% za grupe u kojima je više od šest ljudi, za one koji traže odvojene račune ili pak za one koji naručuju s posebnog rođendanskog jelovnika restorana. 

Dodatni troškovi za one koji ne plaćaju gotovinom i za "loše roditelje"

Također, navedeno je da će gostima koji nisu platili gotovinom biti dodano 3.5% na njihove račune, a tu je i naknada za "odrasle osobe koje se nisu u stanju ponašati kao roditelji". Restoran upozorava da bi se odrasli gosti mogli suočiti s dodatnom naknadom - označenom samo kao "$$$" - ako se njihova djeca loše ponašaju.

Vlasnik restorana Tim Richter rekao je da je roditeljska naknada uvedena tijekom pandemije covida-19. Također je dodao da nikada nikome nije naplatio tu naknadu sve do prije nekoliko tjedana, kada je grupa ljudi s devetero djece večerala u restoranu.

Naknada, za koju na Google recenzijama piše da je iznosila 50 dolara, prijavljena je nekoliko puta u posljednja dva tjedna, a nekoliko je recenzija u kojima se gosti žale na ponašanje vlasnika i na plaćanje naknade.

Morali platiti 50 dolara zbog ponašanja svoje djece

"Najnepošteniji vlasnik napravio je ogromnu scenu ispred cijelog restorana jer su naša djeca 'trčala kroz restoran'. Djeca su bila dolje pored rijeke. Rečeno nam je da 'bolje da odemo u Burger King i Walmart' i da smo loši roditelji. Morali smo platiti dodatnih 50 dolara", pisalo je u jednoj recenziji. 

U drugoj, vrlo sličnoj recenziji, gost restorana napisao je da su njegova djeca gledala tablet sve dok im hrana nije bila poslužena, no da su unatoč tome morali platiti 50 dolara zbog ponašanja djece.

Još jedna obitelj iz Floride podijelila je svoje iskustvo. Bryan Caracciolo, koji je i sam vlasnik restorana, rekao je da je njegova obitelj, zajedno s još četiri obitelji, posjetila ovaj restoran tijekom svog odmora. 

Njihova je grupa uključivala 11 djece, a prije nego što su otišli rekli su im da ih čeka "roditeljska nadoplata", kao i da im je jedan od članova osoblja rekao da je on odgojio svoju djecu te da neće odgajati i njihovu.