VIDEO  Više zgrada se urušilo u Italiji, dvije osobe poginule, nekoliko ih je nestalo

Više zgrada se urušilo u Italiji, dvije osobe poginule, nekoliko ih je nestalo
Vigili Del Fuoco/Twitter

Najmanje je jedna osoba poginula nakon što je istjecanje metana izazvalo eksploziju u kojoj je urušeno više zgrada na Siciliji, rekle su talijanske hitne službe u nedjelju ujutro.  Iz ruševina je izvučeno tijelo, dvije žene su spašene, a osmero ljudi vodi se kao nestali, rekla je sicilijska civilna zaštita (DRPC Sicilija)  u nedjelju nešto prije 5 sati ujutro.  

Tri zgrade srušene, tri oštećene

"Veći broj zgrada" urušio se nakon eksplozije u subotu oko 20.30 u Ravanusi, oko 110 kilometara jugoistočno od Palerma, rekao je DRPC. Prema novinskoj agenciji ANSI tri zgrade su se srušile a još tri su oštećene. ANSA je citirala vatrogasce da je curenje plina bilo "vrlo značajno" i da je počelo ispod zemlje.

"Eksploziju je možda izazvala aktivacija dizala", rekao je agenciji Giuseppe Merendino iz vatrogasne brigade Agrigento. 

"Sljedećih dana dalje ćemo istražiti, no sigurno je da je takva eksplozija izniman događaj", objasnio je.

Među nestalima dvoje djece i trudnica

Prva žena spašena je iz zgrade "vjerojatno pored onih pogođenih nesrećom". Pretrpjela je manje ozljede i odvezena je u bolnicu gdje su joj ustanovljeni "prijelomi", rekla je hitna služba. Druga žena, koja je rekla da joj je sestra, izvučena je iz ruševina nekoliko sati kasnije, rekao je Salvo Cocina, zapovjednik DRPC Sicilia.

Novinska agencija ANSA citirala je civilnu zaštitu koja je rekla da su među nestalima dvoje djece i trudnica koja bi trebala roditi u srijedu. Na mjestu nesreće su civilna zaštita, vatrogasci i potražni psi.