VELIKA AKCIJA U NIZOZEMSKOJ Vozač iz BiH uhićen zbog krijumčarenja 600 kg kokaina

kokain rotterdam
Zeehaven politie

Uhićenje vozača iz Bosne i Hercegovine (51) u čijem se tzv. "trojanskom kontejneru" krilo 19 krijumčara bio je jasan signal za nizozemsku policiju, koja je odmah krenula u akciju i u roku od nekoliko dana u luci Roterdam pronašla isporuku od 600 kilograma kokaina iz Ekvadora.

"Samo prisustvo tolikog broja sitnih dilera, pronađenih u kontejneru bh. vozača, a koji su obučeni da iznesu drogu iz prostora luke, bio nam je jasan signal da se u luci Roterdam sigurno nalazi neka veća pošiljka droge, koju je trebalo iznijeti van luke.

Tada smo krenuli u akciju i skenirali sve i jedan kontejner u luci i pronašli 600 kilograma kokaina u kontejneru sa bananama koji je došao iz Ekvadora", piše u priopćenju nizozemskog tužiteljstva, u kojem se dodaje da je droga već uništena.

Podsjetimo, pripadnici roterdamske policije i nizozemske carine prije nekoliko dana izveli su opsežnu akciju u luci Roterdam kada su u kontejneru koji je prevozio državljanin BiH pronašli 19 osoba, a koji su trebali da uđu u područje luke kako bi preuzeli isporuku droge.

Od 19 osoba, njih šest je bilo maloljetno, a najmlađi uhićeni ima 14 godina. Među njima je bila i jedna djevojka. Svi oni su bili sakriveni u tzv. "trojanskom kontejneru", koji je obično prazan, a koji se koristi da se narko dileri prokrijumčare u luku odakle uzimaju isporuke droge koje se nalaze u drugim kontejnerima.

Nekada ovi dileri u tim kontejnerima provedu i po nekoliko dana, a onaj tko ih prevozi, osigurava im vreće za spavanje, higijenske potrepštine i hranu, javljaju Nezavisne novine.