UZEO 300.000 EURA SOCIJALE Austrijanci otkrili da godinama ima kuću i zemlju u BiH, a prima njihovu socijalnu pomoć

ams austrija

Zaposlenici gradske uprave i magistrata okruga Mistelbach primijetili su određene nedosljednosti tijekom provjere muškarca koji je živio u Austriji i koji je imao dvojno državljanstvo BiH i Hrvatske.

Naime, službenici su sumnjali na moguće prevare vezane za socijalne naknade i odmah su prijavili svoje sumnje nadležnim institucijama, piše Heute.at

Tijekom naknadnih istraga koje su proveli detektivi iz Radne grupe za prevare na području socijalne skrbi (SOLBE) u policijskoj stanici Laa an der Thaya, otkriveno je da 58-godišnjak koji živi u Austriji s dvojnim državljanstvom Hrvatske i Bosne i Hercegovine te da prima socijalnu pomoć od okružne uprave od 2004.

Od 2006. navodno posjeduje kuću i zemlju u Bosni i Hercegovini. Navodi se da je 58-godišnjak ovu nekretninu skrivao od vlasti unatoč obavezi prijavljivanja te se sumnja i da je nezakonito primao socijalne naknade. Detektivi su također uspjeli utvrditi da 58-godišnjak svoje boravke u inozemstvu u svom drugom domu nije prijavio nadležnim tijelima te da je za to vrijeme nezakonito primao pomoć zavoda za zapošljavanje.

Procjenjuje se da su moguće prevare uzrokovale štetu veću od 300.000 eura. Okrivljeni je prijavljen državnom odvjetništvu u Korneuburgu.