UŽASI RATA Amerikanci gađali ISIS-K, pa ubili devet članova jedne obitelji, od toga šestero djece

Afganistan, SAD, isis-k

Devet članova jedne obitelji ubijeno je u napadu američke bespilotne letjelice na vozilo u stambenoj četvrti Kabul, prema rodbini ubijenih.

Među ubijenima je šestero djece, a najmlađe je dvogodišnja djevojčica, rekao je brat jednog od mrtvih lokalnom novinaru koji radi za CNN.

Rekao je da su ubijeni njegov brat Zamaray (40 godina), Naseer (30), Zameer (20), Faisal (10), Farzad (9), Armin (4), Benyamin (3), Ayat (2) i Sumaya (2).

Brat je plakao dok je rekao novinaru da su "obična obitelj".

"Mi nismo ISIS ili Daeš i ovo je bila obiteljska kuća - u kojoj su moja braća živjela sa svojim obiteljima", rekao je.

Čovjek po imenu Ahad, koji je rekao da je komšija obitelji, rekao je za CNN: "Svi susjedi pokušali su pomoći i donijeli vodu da ugase požar, a ja sam vidio da je 5 ili 6 ljudi poginulo. Otac obitelji i još jednog dječaka i dvoje djece. Bili su mrtvi. Bili su u komadima. Bilo je [također] dvoje ranjenih", navodi.

Ahad je za CNN rekao da je svjedočio zračnom napadu oko 17 sati. lokalno vrijeme dok je hodao prema svom domu. Rekao je da je čuo buku rakete i glasan prasak te se sakrio da se skloni, prije nego što je pokušao pomoći u spašavanju svojih susjeda. Ahad je za CNN rekao da su u napadu ranjene još dvije osobe.

Američka vojska je u svom priopćenju rekla da su "značajne sekundarne eksplozije iz vozila pokazale prisutnost znatne količine eksplozivnog materijala", rekao je glasnogovornik.

Lokalni novinar koji je posjetio mjesto događaja ubrzo nakon zračnog napada rekao je za CNN da "koji god materijal bio u automobilu, ne znam. Auto je bio u jako lošem stanju, ostao je samo kostur automobila".

Novinaru - koji nije imenovan iz sigurnosnih razloga - članovi obitelji poginulog rekli su da su u kući bila parkirana dva automobila: jedan je bio Corona, a drugi Camry.

Novinar je rekao da mu je rečeno da se u jednom od automobila nalaze jedan od očeva i njegovo troje djece koji se spremaju za obiteljski događaj.