UŽAS U SRBIJI Učenik pucao po školi, ubio zaštitara i osmero djece

Hitna pomoć Srbija

U Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu došlo je do masovne pucnjave, javlja Telegraf. Učenik u dobi od 14 godina je ušao naoružan u školu i počeo pucati jutros oko 8 sati. Prema posljednjim informacijama ubijeno je najmanje osam učenika i zaštitar. Puno je ranjenih.

Kako doznaje Telegraf, ispred škole je puno policije i tri ekipe Hitne pomoći. Naoružani učenik je uhićen. 

U tijeku je evakuacija učenika iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar, kroz Ulicu Svetozara Markovića, gdje je drugi izlaz iz te škole, gdje je jutros oko 8.30 došlo do pucnjave. Roditelji dolaze u školu provjeriti jesu li im djeca dobro i odvesti ih kući na sigurno. Svi plaču u nevjerici.

Djeca leže na podu

Učenik sedmog razreda te škole došao je s pištoljem i pucao u prijatelje. Najprije je ubio čuvara, a zatim nastavio pucati.

Kako piše Telegraf, ima 8 ozlijeđenih i puno djece koja nepomično leže na podu. Ozlijeđena učiteljica trenutno je na operaciji, a na hitnu je primljen i 13-godišnjak bez svijesti. Jedno dijete je na hitnoj operaciji.

Telegraf.rs piše kako je zavladala panika kad je došlo do pucnjave.

"Ne znamo je li osiguranje živo. Pucao je sedmaš, u svoje kolege. Dvije naše prijateljice leže, pogođene su. Leže, ne znamo jesu li žive. Jedan dječak je pogođen u nogu, drugi u međunožje", pričaju učenici.

"Bili smo na petom katu, čuli smo buku. Nastavnik je rekao da izađemo van. Mislili smo da se šali. Ali vidjeli smo razrednicu i djecu kako plaču, samo su nas izveli. Vidjeli smo učenika da je pogođen u nogu. Svi su plakali, samo su nam rekli da izađemo van", pričaju za Telegraf.

Na mjesto događaja upućene su tri ekipe Hitne pomoći, na terenu je veliki broj policije.