UŽAS U NJEMAČKOJ Stjepan (25) pronađen mrtav ispod koša, osumnjičen 22-godišnjak iz BiH

UŽAS U NJEMAČKOJ Stjepan (25) pronađen mrtav ispod koša, osumnjičen 22-godišnjak iz BiH

Mladi Hrvat koji je u nedjelju ubijen u Münchenu je 25-godišnji Stjepan Jerković s adresom u Omišu gdje mu žive roditelji koji su podrijetlom iz Zenice u BiH.

Kako je za Fenix-magazin.de kazao Marko Ešegović, Stjepan je neko vrijeme igrao za nogometni klub Münchner Kickers, no zadnju godinu dana nije bio aktivan.

"Stjepan je igrao kod nas u Münchner Kickersu, zadnju godinu dana nije bio aktivan, ali je ostao član. Svi smo šokirani ovime što se dogodilo. Taj mladić je bio dobar, uvijek nasmijan, spreman pomoći. U München je došao prije 5 ili 6 godina iz Omiša gdje mu obitelj ima kuću. U Omišu su mu otac i majka. Stjepan ima još sestru. U Münchenu je radio u BMW-u. Uvijek je bio pozitivan, nasmijavao sve u društvu, jednostavno je uvijek bio za šalu", govori Marko Ešegović.

Ešegović kaže kako ne zna puno o društvu u kojem je bio Stjepan kobnu večer.

"Ne znamo puno niti o tom mladiću iz BiH koji ga je ubio, ali Bild je objavio njegovu fotografiju. Visok je dva metra i jako je krupan. Mladići su se vjerojatno uplašili pa su pobjegli", misli Marko Ešegović s kojim je Stjepan igrao u nogometnom klubu Münchner Kickers.

U Münchenu je u nedjelju uvečer ubijen 25-godišnji Hrvat Stjepan J. Mladić je izboden oštrim predmetom, a navodni počinitelj je 22-godišnjak podrijetlom iz BiH.

Prema dosadašnjim saznanjima ubojstvo se dogodilo na Karl-Marx-Ringu, u gradskoj četvrti Ramersdorf-Perlach. Stjepan se nalazio u društvu koje je igralo stolni tenis. Mladići između 18 i 25 godina su najprije zajedno pili pivo na obližnjem kiosku, a potom su igrali stolni tenis u parku na Karl-Marx-Ringu, na uglu Peschelanger na periferiji München-Neuperlacha.

Park sadrži skate park, košarkaške koševe i stol za stolni tenis. Mladići su igrali stolni tenis, pili pivo i razgovarali. Kasnija žrtva i navodni počinitelj, 22-godišnji državljanin BiH (glasnogovornica policije navodi “Bosanac”), su se poznavali od ranije, a već su se nekoliko puta susretali, izjavila je glasnogovornica policije, prenosi Fenix-magazin.de.

Tijekom večeri došlo je do svađe između 22-godišnjaka i Stjepana J. Svađa je postajala sve žešća i osobnija. Ostala četiri člana tog stolnoteniskog društva kasnije su posvjedočila da su se dvojica mladića vrijeđala prije nego je 22-godišnjak izvadio oštri predmet i postao nasilan.

Mladić (22) je više puta nepoznatim predmetom, vjerojatno nožem, ubo svoju žrtvu. Mladić (18) je pokušao intervenirati, no, uočio je kako 22-godišnjak ima i pištolj.

Stjepan je pao na tlo, četvorica mladića koji imaju od 18 do 19 godina su pobjegla, kao i navodni počinitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stjepan J. je umro sam u mraku točno ispod košarkaškog koša, prenose lokalni mediji.

Forenzičari i istražitelji su radili na mjestu zločina nakon pronalaska mrtvog 25-godišnjaka iz Münchena. Okolnosti zločina trenutačno su predmet istrage.

"Zašto je četvero mladih ljudi ostavilo svog prijatelja da krvari u parku? Odgovor na to pitanje još nismo dobili. Istraga je trenutačno usredotočena na navodnog počinitelja", rekla je tužiteljica Juliane Grotz iz ureda javnog tužitelja München na tiskovnoj konferenciji o tom slučaju u ponedjeljak.

Njemački mediji prenose izjavu iz tužiteljstva u kojoj se navodi kako se još razmatra mogućnost podizanja optužnice protiv osoba koje su bile u vrijeme sukoba na mjestu događaja, a “zbog nepružanja pomoći”.

O tragičnom događaju ubojstva hrvatskog mladića, lokalna njemačka policija u utorak ujutro još nije bila izvijestila Generalni konzulat RH u Münchenu. To je za Fenix-magazin izjavio generalni konzul RH u Münchenu Vladimir Duvnjak dodajući kako policija obično šalje obavijest GK RH kada budu poznate sve činjenice.