UŽAS U BEČU U jednom danu ubijene četiri žene i djevojčica

Polizei policija Austrija
Ilustracija

Austrijske vlasti istražuju ubojstva četiri žene i 13-godišnje djevojčice koja su se dogodila u Beču u jednom danu. Tri žene pronađene su na smrt izbodene u bordelu, piše The Guardian.

Tijela triju mladih žena pronađena su u bordelu u četvrti Brigittenau u petak navečer nakon što je svjedok obavijestio policiju.  Prema pisanju austrijskog Kuriera, radi se o 27-godišnjem Afganistancu.

Austrijski portal OE24 piše da su žrtve bile Azijke koje su navodno boravile u bordelu naziva Asia Studio 126a. Svjedok je vidio trag krvi koji je vodio iz prostorija na ulicu, navodi se u policijskom izvješću. Kurier piše da je policija Afganistanca našla kako se skriva u grmlju obližnjeg parka. Motiv za ubojstva nije naveden, a osumnjičenik se još ispituje.

Ranije u petak u stanu su pronađene žena i njena kći (13) koje su vjerojatno ugušene, kao glavni krivac navodi se otac djevojčice.

Austrijska udruga autonomnih skloništa za žene prošle je godine zabilježila 26 femicida zbog čega je vlada obećala oštrije mjere, među kojima je i povećanje iznosa za financiranje organizacija koje pomažu žrtvama nasilja.

Nevladine organizacije kažu kako vlada ne čini dovoljno da bi stala na kraj ubojstvima. Između 2010. i 2020. u Austriji je ubijeno 319 žena, uglavnom od strane njihovih partnera ili bivših partnera, s rekordnim brojem od 43 žrtve u 2019., pokazuje vladina studija.