Ustoličenje mitropolita Joanikija: Privedeno 14 osoba, ozlijeđeno sedam policajaca

Cetinje barikade
Vijesti.me

U Cetinjskom manastiru danas je ustoličen mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije. Tome se protivila grupa demonstranata, koja je tražila da se ta svečanost obavi izvan Cetinjskog manastira.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je danas da će 'trebati dosta vremena da prevaziđemo ove podjele'. On je nakon što je ustoličen u Cetinjskom manastiru kazao da se na Cetinju moglo vidjeti dosta podjela koje su, kako kaže vještački izazvane.

"Mi smo činili sve da ih ne bude, ali trebat će nam dosta vremena" naveo je on. "Vašim dolaskom i dijeleći zabrinutost pokazali ste veliku ljubav prema cijelom narodu Crne Gore", naveo je Joanikije u obraćanju patrijarhu srpskom Porfiriju, prenosi crnogorski portal 'Vijesti'.

Reporteri 'Vijesti' javljaju da je situacija na Cetinja mirna, da se lokali, izvan centra grada otvaraju. Iz Uprave policije za taj medij je priopćeno da je privedeno 14 osoba, da su dvije uhićene, te da je u današnjim neredima na Cetinju ozlijeđeno sedam policajaca.

Gume koje su bilo postavljene su zapaljene, a kako javljaju reporteri 'Vijesti' građani koji su bili na barikadi vratili su se u grad. Također, nadležni raščišćavaju prepreke postavljene na Belvederu i oslobađaju za promet cestu Podgorica - Cetinje.