FOTO/VIDEO  Uporišta Islamske države oko Mosula

Televizija al-Arabiya, Dubaij, irak, saudijska arabija, irak, UN i Irak, kurdi, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, irak, šitske milicije, irak, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, Peshmerga, kurdi, Ekstremisti iz ISIL-a, Ekstremisti ISIL-a, irak, Daesh , irak, ramadi, iračka vojska, Ekstremisti iz ISIL-a, irak, ISIL, Ekstremisti ISIL-a, grad Barwanah, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, irak, Grad Mosul, iračka vojska, Grad Mosul, irak, ISIL, irak, ISIL
Iračka vojska ušla je u ponedjeljak u okrug Karama koji se nalazi na istoku Mosula, uporišta Islamske države, što je prvi put da su uspjeli ući u taj grad nakon dva tjedna borbe u okolnim područjima, izjavio je jedan vojni časnik.

"Ušli su u Mosul", rekao je general Visam Araji iz protuterorističke službe CTS koju su obučavale američke snage.

"Sad se bore u okrugu Karami", dodao je.

Protuteroristička jedinica u ponedjeljak je nastavila s ofenzivom na istočnoj fronti nakon prošlotjednog prekida napredovanja zbog toga što su se probijali brže od drugih postrojbi.

Iračke sigurnosne snage i kurdski borci započeli su ofenzivu 17. listopada uz zračnu podršku američke koalicije.

Proiranske šijitske milicije pridružile su se borbama u subotu s ciljem da prekinu rutu između Mosula i Rake.

Borba za Mosul, u kojem i dalje živi 1,5 milijuna stanovnika, bit će jedna od najtežih borbi ovog desetljeća nakon američke invazije na Irak u kojoj je 2003. svrgnut Sadama Husein.

CTS će pričekati s ofenzivom u Karami dok ostale snage ne ostvare napredovanje na drugim frontama kako bi "zaštitile njihova leđa", istaknuo je Araji.