UNIŠTENI KATOVI STUDENTSKOG DOMA Dronovima napadnut drugi po veličini ukrajinski grad

rat u Ukrajini
Evgenia Novozhenina/REUTERS

Dužnosnici u drugom po veličini ukrajinskom gradu Harkivu objavili su kako su u utorak tijekom noći dronovima napadnuti naseljeni dijelovi grada te kako su uništena dva kata jednog studentskog doma. Rusko ministarstvo obrane objavilo je pak kako je tijekom ranog jutra osujećen još jedan napad ukrajinskih dronovima na Moskvu.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je kako je tijekom ranog jutra u utorak osujećen još jedan napad dronovima "terorističkog režima u Kijevu" na Moskvu.

Ruska protuzračna obrana oborila je sve dronove osim jednoga koji je pogodio 21. kat jednog od nebodera u Moskva Citiju, kompleksu poslovnih zgrada.

Moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin potvrdio je kako je pogođen isti neboder kao i prije nekoliko dana, ali kako nije bilo ozlijeđenih već je samo prouzročena materijalna šteta. 

''Oštećeno je oko 150 kvadratnih metara fasade'', objavio je Sobjanin.

Dronovima napadnuto središte Harkiva, uništena dva kata studentskog doma

Dužnosnici u drugom po veličini ukrajinskom gradu Harkivu objavili su kako su u utorak tijekom noći dronovima napadnuti naseljeni dijelovi grada te kako su uništena dva kata jednog studentskog doma.

Čelnik policije za harkivsku regiju Volodimir Timoško istaknuo je kako se radilo o dva zasebna udara, jednom na studentski dom, a drugom na samo središte grada, dok je gradonačelnik Harkiva Ihor Terehov u svojoj izjavi govorio o tri napada.

Srećom, studentski je dom bio prazan u trenutku udara, dok je u središtu grada jedna osoba ozlijeđena.