UKRAJINCI NAPALI MOSKVU Dronovi u glavnom gradu Rusije, obustavljeni svi letovi

Napad na Moskvu

Ukrajinski dronovi pogodilii su Moskvu rano u nedjelju, ranivši jednu osobu i oštetivši zgrade, a letovi u zračnoj luci Vnukovo obustavljeni su, objavila je novinska agencija TASS pozivajući se na službene izvore.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je ukrajinski dron uništen u zraku iznad okruga Odintsovo, a da su se dva druga srušila u Moskvi, prenosi TASS.

Jedna je osoba ozlijeđena u eksploziji u zgradi, rekao je TASS pozivajući se na hitne službe.

Zračna luka je zatvorena za dolaske i odlaske, priopćila je agencija.

Gradonačelnik Sergej Sobjanin rekao je ranije da su pročelja dviju poslovnih zgrada oštećena, ali da nije bilo žrtava, javlja TASS.

Ukrajinska vlada nije odmah odgovorila na zahtjev za komentar.

Rusija je u ponedjeljak rekla da će oštro uzvratiti Ukrajini nakon što su dva drona oštetila zgrade u Moskvi, s jednim napadom blizu zgrade u kojoj vojska održava brifinge o onome što Rusija naziva svojom "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini.

Zamjenik ukrajinskog premijera Mihajlo Fedorov rekao je tada da će biti novih napada dronovima.

Upitan u televizijskom razgovoru hoće li Ukrajina ostvariti cilj od 1,7 gigavata potrebne energije za sezonu grijanja, German Galušenko je odgovorio kako će „u tome uspjeti".

Rekao je kako ne može iznijeti detalje kako će do toga doći, pa dodao da Ukrajina to radi na potpuno nove načine.

„Veoma sam uvjeren da će simbioza ukupnog djelovanja dovesti do činjenice da ćemo uspjeti pouzdano osigurati opskrbu tijekom sezone grijanja”, kazao je Galušenko.

Ruski napadi dronovima i raketama na energetsku infrastrukturu Ukrajine prošle su godine uzrokovali nestanke struje i vode za milijune Ukrajinaca tijekom zime.

Galušenko je naglasio da je nemoguće predvidjeti raspon novih ruskih napada, no da će Ukrajina uspjeti izvršiti popravke ako do njih dođe.