Uhićeno 18 osoba zbog prostitucije, trgovinom ljudima i seksualnog iskorištavanja

prostitucija
Akcije uhićenja sprovedene su tijekom proteklih dana na Kosovu, priopćila je kosovska policija.

Albanka čiji su inicijali R.A. (36), koja ima državljanstvo Srbije, uhićena je danas u policijskoj akciji u Gnjilanu. Njoj je određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Sedam osoba osumnjičenih za kazneno djelo koje se dovodi u vezu sa prostitucijom uhićeno je 4. ožujka u prizrenskom selu Rečane. Poslije saslušanja kod nadležnog tužitelja šestoro je pušteno da se brani sa slobode, dok je Albanac E.K. zadržan u pritvoru.

Muškarac i žena srpske nacionalnosti uhićeni su 2. ožujka u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice zbog sumnje da su se bavili prostitucijom. Uhićen je S.B. (46) i žena čiji su inicijali M.J. (33).

U Prištini je 1. ožujka uhićen Albanac čiji su inicijali L.A. (39) zbog kaznenog djela prisilna prostitucija i K.P. (29) zbog kaznenog djela počinjenog u suizvršilaštvu.

Isti dan u Peći su uhićeni muškarac i žena zbog trgovine ljudima, seksualnog iskorištavanja i prinudnog rada.

Muškarac i žena uhićeni su 28. veljače u Prizrenu zbog prisilnog bavljenja prostitucijom. Oni su poslije saslušanja pušteni na slobodu. Protiv njih je pokrenut redovan kazneni postupak.

Albanac čiji su inicijali B.K. (22) uhićen je 27. veljače u jednom baru u Kosovskoj Mitrovici. On je osumnjičen da je prisiljavao na bavljenje prostitucijom.

Kosovska policija poručuje da će nastaviti sa akcijama usmjerenim protiv organizovanog kriminala, te poziva građane da najbližoj policijskoj stanici prijave sumnjive osobe.

SRNA