Uhićenja diljem Europe

Uhićenja diljem Europe
Europske policije uhitile su 75 osoba u 28 zemalja u Europi zbog njihove navodne umiješanosti u distribuciju dječje pornografije na internetu, priopćio je u utorak Europol.

Operacija "Daylight" počela je nakon što su dobivene informacije iz Švicarske o velikoj mreži kriminalaca koji su distribuirali snimke seksualnog iskorištavanja maloljetnika.

"Istraga je trajala više od godinu dana", rekla je glasnogovornica Europola Claire Georges, a potom su informacije o osumnjičenima proslijeđene u 26 zemalja širom Europe kao i u Norvešku i Švedsku.

Uhićeni su mahom osobe iznad 50 godina, dok su žrtve različitih dobi ali se primjećuje da su sve češći slučajevi spolnog zlostavljanja djece mlađe od 18 mjeseci.

Talijanska policija u odvojenom priopćenju rekla je da su uhićene osobe bile potpuno nepoznate policiji i "izvan svake sumnje".

Istraga je još u tijeku i mogu se očekivati nova uhićenja širom Europe. Prema agenciji DPA, operacija je provedena u svim članicama EU osim Malte i Češke, što podrazumijeva da je akcija obuhvatila i Hrvatsku.

Hina