UHIĆENI BBB STIGLI NA SUD Okupljeni Grci prijete i vrijeđaju: 'Nećete živi otići odavde, fašisti, ubojice, Hitleri'

Dinamo,aek,atena,neredi navijača
YIANNIS PANAGOPOULOS/EUROKINISSI/PIXSELL

Prema informacijama grčkih medija, protiv 94 hrvatska navijača očekuje se kaznena prijava zbog divljanja u Ateni u utorak. Grčka policija i dalje traga za preostalim hrvatskim građanima koji su sudjelovali u napadu na navijače AEK-a, piše Newsbomb.

Oko 11:30 ukupno su četiri putnička autobusa prevezla navijače u zgradu sudnice uz pratnju specijalne policije, opremljene oklopima i štitovima. Najmanje je 30 policajaca bilo u pratnji, dio na motorima, dio u patrolnim kolima i crnim automobilima sa zatamnjenim staklima.

Privedene su 104 osobe

Specijalci su raspoređeni i po ostalim lokacijama u gradu jer, prema neslužbenim informacijama, dio navijača AEK-a želi uloviti priliku za napad i osvetu uhićenim hrvatskim navijačima. Ljudi koji su se rano okupili ispred sudnice počeli vikati kada su stigli hrvatski navijači. “Nećete živi otići odavde, fašisti, ubojice, j****e Hitleri”, vikali su ljudi.

Ukupno su dosad privedene 104 osobe, od toga je 94 hrvatska navijača, što uključuje i one koje je noćas grčka policija ulovila kako pokušavaju pobjeći za Italiju i prijeći granicu s Albanijom. Nagađa se da će sudac većini odrediti istražni zatvor za vrijeme istrage smrti grčkog navijača zbog pritiska javnosti piše Telegram.hr

Podsjećamo, Bad Blue Boysi prešli su pola Balkana da bi se obračunali s navijačima suparničkog kluba AEK protiv kojeg je Dinamo u utorak navečer trebao igrati. Prema nekim informacijama, Hrvati su policiju uvjerili da ne planiraju raditi incidente i da su u Grčku stigli bodriti svoju momčad. Kad su im rekli da neće moći ući na stadion zbog UEFA-ine zabrane, rekli su da su toga svjesni i da će utakmicu gledati iz obližnjih kafića.

Sinoć uhićeno još šest navijača

Policajci su tijekom noći identificirali još pet hrvatskih huligana za koje se sumnja da su sudjelovali u sukobu u Ateni. Petoricu navijača uočili su službenici osiguranja u pokrajini Thesprotiji na zapadu Grčke, u lučkom gradu Igoumenitsi, dok su se pripremali za ukrcaj na brod za Italiju. Navijači nisu mogli konkretno opravdati razloge svog boravka u zemlji. Iako su naveli da su na odmoru, putovali su bez prtljage, što je policajcima bilo prilično sumnjivo.

Sadržaj se učitava...

Jučer je uhićen i 19-godišnji Hrvat koji je u autobusu pokušao pobjeći u Albaniju, a osumnjičen je za sudjelovanje u napadu Ateni. Njega su uhvatili policajci zaduženi za kontrolu na graničnom prijelazu Kakavia. Mladić je priveden i ispitan u policijskoj postaji u Ioannini, gdje je utvrđeno da je upleten u krvavi sukob koji se dogodio dan ranije u grčkoj prijestolnici, nakon čega je smjesta uhićen.