UHIĆEN U AUSTRIJI Mladiću iz BiH prijeti 20 godina zatvora

Polizei
Ilustracija/LPD Wien

Prošle godine, odmah nakon Božića, 25-godišnji bh. državljanin pokušao je opljačkati benzinsku pumpu u Linzu. Mladić je nedugo nakon toga uhićen, a sada se suočava s potencijalnim dugogodišnjim zatvorom. Naime, mladić je već dva puta bio u zatvoru zbog relevantnih prekršaja, rekla je za “Heute” Ulrike Breiteneder iz ureda javnog tužitelja u Linzu, prenosi kroativ.at.

Sada za zločin mora odgovarati na sudu u Linzu, a datum suđenja još nije zakazan. Državni odvjetnik ga tereti za tešku krađu. Kazna za to je između jedne i 15 godina zatvora – ako je čovjeku to prvo djelo. No, on je već osuđivan.

Ako bude osuđen, mogao bi dobiti do 20 godina iza rešetaka. Državni tužitelj Breiteneder objašnjava zašto: “Riječ je o recidivizmu. Budući da je čovjek već dva puta bio u zatvoru zbog sličnih zločina, raspon kazne se znatno povećava.”

Inače, 25-godišnji bh. državljanin je ušao na benzinsku postaju 26. prosinca 2022. oko 21 sat na Landwiedstrasse u četvrti Bindermichl-Keferfeld u Linzu. Na licu je nosio žensku karnevalsku masku.

Naoružan palicom od zaposlenice je tražio da mu preda novac. No, zaposlenica se nije prestrašila. Umjesto toga, rekla je muškarcu da kamera radi i da se pljačka snima. Muškarac se preplašio i otišao, a nedugo kasnije je uhićen.