Uhićen serijski ubojica i silovatelj

policija meksiko
Iz ureda tužitelja u gradu San Luis Potosi priopćeno je da je 43-godišnji Filiberto Ernandez priveden i da je priznao pet ubojstava u periodu od 2010. do 2013. godine, te da je svoje žrtve prethodno silovao.

Zločini su se dogodiliu mjestu Tamuin, jugoistočno od San Luisa Potosija, gdje je Ernandez radio kao nastavnik zumbe i karatea.

Iz tužiteljstva je priopćeno da su pronađeni ostaci dvije njegove žrtve - devetogodišnje Dulse Homene Rejes, koja je nestala u travnju i 32-godišnje Elieoenaj Chavez, otete u svibnju kada je izlazila iz tvornice u kojoj je radila.

On je ubio i 13-godišnju Adrijanu Martinez, koja je pronađena mrtva 2011. godine, nakon što je nestala na putu iz škole.

Vlasti tragaju za tijelom Rose Marije Sanchez, koja je u 16. godini nestala 2010. godine, te za 12-godišnjom Icel Kastilo, koja je nestala 2013.godine.

Od kada je bivši predsjednik Meksika Felipe Calderon pokrenuo vojnu ofanzivu protiv narko-kartela krajem 2006. godine život je u različitim okolnostima izgubilo više od 85.000 ljudi.

SRNA