VIDEO  Uhićen prvosumnjičeni za ubojstvo djevojčice Vanje

Uhićen osumnjičeni za ubojstvo djevojčice Vanje Gorčevske
Skopje1

Ljupčo Palevski-Palčo, prvoosumnjičeni za otmicu i ubojstva Vanje Gorčevske i Pančeta Žežovskog, uhićen je, doznaje "Skopje1". Zadržan je na granici, nakon raspisane međunarodne tjeralice. Detalji se još ne znaju, ali u 22.30 u Skoplju je zakazana konferencija za novinare pa će više toga biti jasnije.

Aleksandar Gorčevski, otac ubijene Vanje, večeras je priveden sudu u Skoplju gdje bi mu trebala biti određena daljnja mjera opreza - istražni zatvor. Na sud je ušao u pratnji policije, a Makedonci su u međuvremenu objavili zašto je otac uopće priveden i koja je bila njegova uloga u ovoj groznoj priči. Tužiteljstvo je objavilo da se Aleksandar Gorčevski sumnjiči da je Palčinoj bandi jasno rekao kada će Vanja izaći iz kuće i u kojem trenutku će biti sama. On sam negira bilo kakvu krivnju.

Nešto ranije objavljeno je da je još je jedna osoba uhićena zbog otmice i ubojstva 14-godišnje djevojčice Vanje Gorčevske, javlja Skoplje1.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I za tu će osobu biti zatražen dvodnevni pritvor, a prema posljednjim informacijama, to je već odobreno. Navodno je riječ o 46-godišnjem muškarcu iz Skoplja za kojeg se sumnja da je pomogao glavnoosumnjičenom za Vanjinu otmicu i ubojstvo.

Radi se o osobi koja se povezuje s Ljupčom Palevskim-Palčom, ali i sa strankom "Desna".

Za dotičnim je bila raspisana i međunarodna tjeralica, a 2. prosinca 2023. isti je registriran na graničnim prijelazima Sjeverne Makedonije i Bugarske. Upravljao je vozilom marke Land Rover, a uhićen je nakon što su policijski službenici Odjela za međunarodnu suradnju obavili informativni razgovor. Sumnja se da je pomogao Palču da pobjegne preko granice.

U konkretnom slučaju postoje okolnosti koje opravdavaju strah od opasnosti od bijega te ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, dosad je u slučaju ubojstva Vanje G. osumnjičeno ukupno šest osoba, od kojih su tri u pritvoru.

Vanja G. oteta je na ulazu zgrade u kojoj je živjela 27. studenog. Iz kuće je, prema navodima majke Zorice, na putu u školu, izašla u 7.25 sati, a o njezinu nestanku doznala je od razrednice jer se 14-godišnja djevojčica nije pojavila u školi. Dramatičan apel majka je uputila preko Facebooka, a prije toga je izvijestila policiju.

Trojica uhićenih - Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski - na policiji su ispričali da su Vanju čekali ispred zgrade nakon što su dobili informaciju od organizatora Ljupča Palevskog. Vanju su zgrabili i vezali još u unutrašnjosti zgrade, nakon čega su nedužnu djevojčicu stavili u vreću za spavanje i izveli izvan Skoplja u prtljažniku automobila. Još uvijek je nepoznato na koji je način Vanja ubijena, ali tijekom utorka pojavila se teorija da se ugušila u prtljažniku automobila.