FOTO/VIDEO  Uhićen napadač koji stoji iza smrtonosnog napada u Berlinu

berlin
"Nema šanse da ovo nije terorizam. Kamion se bez ikakvog kočenja zabio u ljude", kažu svjedoci napada koji podsjeća na teroristički napad iz lipnja ove godine u Nici kada se kamion, također, zabio u ljude na ulici i kada je bilo više od 80 poginulih.

- Ljudi su vrištali, trčali na sve strane. Bilo je stravično. Nitko nije znao što se događa, nismo znali ima li vozač možda pištolj ili neko oružje - prepričao je svjedok iz Berlina za CNN.

Društvene mreže su preplavljene snimkama s mjesta događaja.Kamion koji je udario u štandove božićnog sajma u Berlinu je bio registriran u poljskom gradu Gdanjsku, prenose svjetski mediji.

Poljskom radiju TVN24 se javio Ariel Z. vlasnik kompanije čiji je kamion i koji je pokušao da objasni šta se dogodilo.

On je rekao da je taj kamion od njega na korištenje uzeo jedan rođak, koji je želio da provede noć u njemačkoj prijestolnici.

- Ne mogu da zamislim da je moj rođak izazvao nesreću, on ima petnaestogodišnje iskustvo u vožnji kamiona - naveo je Ariel.

Mediji u Njemačkoj javljaju da je pokrenuta istraga zbog sumnje da je sinoćnji napad akt terorizma. Njemačka policija uhitila je vozača kamiona koji je uletio u štandove božićnog sajma u Berlinu, javlja Bild.

Kako se navodi u priopćenju, vozač je uhićen nedaleko od mjesta tragedije.