U Budvi se hranom otrovalo oko 100 osoba, među njima i turisti iz Hrvatske

Hrana meso na tanjiru
Hercegovina.info

Oko 30 turista prijavilo se sinoć u službu Hitne pomoći u Budvi žaleći se da su se otrovali hranom. Gosti su bili smješteni u hotelu kod Autobuske stanice.

Iz hotela su za crnogorski portal 'Vijesti' kazali da se gosti nisu otrovali u njihovom restoranu, već da su jučer bili ja izletu u Boki, te da su bili na brodu gdje su konzumirali hranu.

Kako je rečeno inspekcija je ušla u hotel i uzima uzorke iz restorana.

"Da su se gosti otrovali u našem restoranu, onda bi i ostali gosti hotela imali iste simptome. Znači trovanje su dobili samo oni koji su bili na izletu", tvrde u hotelu.

Crnogorski portal 'Pobjeda' navodi kako je došlo do trovanja kod otprilike 100 osoba. Turisti su uglavnom iz Poljske, Italije i Hrvatske. Svi su smješteni, ili su primili medicinsku pomoć u Općim bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju. Radio televizija Crne Gore navodi da je riječ o 96 osoba koje su zatražile medicinsku pomoć.

Direktor Opće bolnice Bar dr. Igor Karišik potvrdio je da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi u petak hospitalizirano 30-tak osoba i nitko od njih nije ugrožen.

Iz Opće bolnice Kotor, također, su potvrdili da su hospitalizirali osobe sa simptomima trovanja. "U petak navečer oko 22 sata u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta djece uzrasta od 15 -16 godina. Oni su dovezeni sa akutnim sindromom – povraćanjem", rekao je direktor te bolnice dr. Davor Kumburović.