FOTO/VIDEO  U beogradskom tržnom centru odjekuju eksplozije. Požar se gasi sa zemlje i iz zraka

Požar u Beogradu

U Beogradu gori veliki trgovački centar. Radi se o takozvanom Kineskom trgovačkom centru. U tijeku je evakuacija svih ljudi jer postoji bojazan od eksplozija plinskih boca.

Vatra je buknula malo prije sedam sati, piše Index.

Luka Čaušić, načelnik sektora za izvanredne situacije, rekao je za Telegraf da je najvažnije da u ogromnom požaru koji je jutros izbio u Bloku 70 nema žrtava.

Dok je govorio, čula se i zaglušujuća buka helikoptera, čije posade neumorno rade na gašenju požara, uzimaju vodu iz Save i vraćaju se da bi umirili vatrenu stihiju.

Helikopteri su ogromna podrška vatrogascima koji rade sa zemlje.

"Naročito moram istaknuti angažiranje helikoptera, prvi put helikopterske jedinice MUP-a rade na gašenju požara u užoj gradskoj jezgri. Oni su angažirani po naredbi ministra unutarnjih poslova i dali su velik doprinos u smanjenju temperature s obzirom na to da se emitira velika količina topline, tako da naši pripadnici mogu prići i gasiti požar iznutra", rekao je.

Dojava o ovom požaru stigla je u 6:57.

Dio požara je ugašen, ali dio šoping-centra još gori. Radi se o ogromnom trgovačkom centru.

Vatra guta sve pred sobom, piše Telegraf. Požar gase tri helikoptera i puno vatrogasaca. Kako piše Telegraf, radi se o preko 50 vatrogasaca i 15 vozila. Ogroman crni dim nadvio se nad gradom.