TVRDI DA NIJE KRIV Uhićeni Grk na čijem je nožu nađena DNA ubijenog navijača pušten na slobodu

Ubojstvo navijača AEK-a
Screenshot

Uhićeni Grk (35) čija je DNA nađena na nožu kojim je u kolovozu ubijen navijač AEK-a Michalis Katsouris pušten je na uvjetnu slobodu, javlja RTL.

Ne smije napustiti Grčku 

Na slobodu je pušten nakon što je pred istražiteljima bio ispitan zbog kršenja odredbi zakona o sportu. Grk se ispričao za posjedovanje eksploziva, napad i nanošenje opasnih tjelesnih ozljeda te su mu, uz ostalo, izrečene mjere zabrane napuštanja zemlje i obveznog javljanja u policijsku postaju dvaput na mjesec.

Tvrdi da nije kriv za ubojstvo navijača AEK-a

Odbacio je umiješanost u ubojstvo AEK-ova navijača, a istražitelji će tražiti daljnju analizu njegova genetskog materijala. Podsjetimo, grčki mediji su prije dva dana su objavili da je DNA uhićenog grčkog huligana pronađena na nožu kojim je izboden navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Kako je javila protothema.gr, pokazalo se da neidentificirani DNA uzorak pronađen na nožu - koji je pronađen na mjestu sukoba i na kojem ima krvi ubijenog navijača - pripada navijaču koji je uhićen prije par dana.

Nekoliko dana prije toga, podsjetimo, uhićen je Aristidis Delios (35). Njegovi odvjetnici kategorički negiraju da je upleten u Katsourisovo ubojstvo. On je već osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017. Prošlog tjedna je uhićen kako bi odslužio tu kaznu.

Bio ispitan kao svjedok i pušten

Delios je uhićen kako bi odslužio kaznu za tučnjavu u Volosu prije šest godina, kad je teško ozlijeđeno 15 ljudi u sukobima navijača AEK-a i PAOK-a. Kako su pisali grčki mediji, on je bio među sudionicima tučnjave između navijača Dinama i AEK-a. Nakon nereda je bio ispitan kao svjedok i ubrzo pušten. 

Tada je izjavio da je u toj tučnjavi bio u blizini ubijenog Katsourisa i da je sa sobom nosio nož koji je izgubio te noći. Rekao je da je s Katsourisom bio prijatelj i da je nož izgubio prije incidenta u kojem je ovaj stradao. 

Na snimkama sa sigurnosnih kamera koje su pregledali grčki istražitelji vidi se navijač AEK-a koji trči pored Katsourisa i nenamjerno dolazi u kontakt s njim dok pokušavaju pobjeći huliganima zagrebačkog Dinama, pišu grčki portali.