Tužna vijest za obitelj i nogometni svijet

Tužna vijest za obitelj i nogometni svijet
Tužna vijest za obitelj, nogometni klub Nantes za koji je Sala igrao i sve koji veliku sportsku tragediju prate već danima. U zrakoplovu je uz Salu bio i pilot David Ibbotson, ali njegovo tijelo još nije nađeno. Argentinski nogometaš bio je na putu iz Nantesa za koji je igrao u Cardiff gdje je nakon višemilijunskog transfera trebao nastavii karijeru.

Prva potraga za nestalim zrakoplovom prekinuta je nakon tri dana jer spasilačke službe nisu pronašle nikakav trag letjelice. Nakon toga je započeta privatna potraga i ona je odmah dala rezultate. U nedjelju je objavljeno da je pronađena olupina, a dan kasnije i da je primjećeno jedno tijelo.


"Tijelo koje je stiglo danas u luku je i službeno identificirano kao tijelo nogometaša Emiliana Sale. Obitelji Emiliana Sale i pilota Davida Ibbotsona, koji je također nestao u nesreći su obaviještene i bit će im pružena posebna stručna pomoć.",
objavila je policija iz Dorseta.


Tijekom dana se oglasio i predsjednik Cardiffa, ali u vezi one druge strane priče, nerealiziranog transfera i neisplaćenih milijuna Nantesu.