VIDEO  Turski zastupnik doživio srčani udar za govornicom nakon što je rekao da će Allah kazniti Izraelce

turski zastupnik Hasan Bitmez
Screenshot

Zastupnik Hasan Bitmez pao je pokraj govornice dok se obraćao turskom parlamentu tijekom rasprave o proračunu. Samo nekoliko sekundi prije toga je poručio da će Allah kazniti izraelski narod.

"Nećete izbjeći Allahov gnjev", poručio je 54-godišnji Bitmez, prije nego što se onesvijestio i udario glavom o pod.

Brojni članovi parlamenta odmah su potrčali prema onesviještenom Bitmezu. BBC Türkçe javlja kako je zastupnik Turhan Çömez počeo izvoditi masažu srcu. Dok su Bitmeza na nosilima iznosili iz dvorane, vidjelo se kako Çömez nastavlja s masažom srca, prenosi Index.

Sadržaj se učitava...

Oglasio se i ministar zdravstva

Bitmez je u svom govoru oštro kritizirao politiku turske vlade u vezi s izraelsko-palestinskim ratom kad se razbolio. "Čak i ako povijest šuti, istina neće šutjeti. Oni misle da, ako nas se riješe, neće biti problema. Međutim, ako nas se riješite, ne možete izbjeći grižnju savjesti. Čak i ako pobjegnete od muke povijesti, nećete moći izbjeći Allahov gnjev", naveo je. 

Turski ministar zdravstva Fahrettin Koca napisao je na X-u, bivšem Twitteru, da je Bitmez postao "uznemiren" tijekom svog govora i da pomno prati njegovo stanje. Rekao je novinarima da je Bitmez trenutno na liječenju u jedinici intenzivne njege u gradskoj bolnici Ankara Bilkent. "Njegovo stanje je izuzetno kritično i ozbiljno", zaključio je.