Trump: Vođa ISIL-a je mrtav, raznio se i ubio svoje troje djece

Donald Trump, izjava

I kao što je ranije najavljeno iz Bijele kuće, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump dao je važnu izjavu.

U obraćanju medijima potvrdio je kako je u akciji koju su provele SAD na sjeverozapadu Sirije ubijen vođa Islamske države Abu Bakr el-Baghdadi.

Sinoć su SAD privele pravdi jednog od najgorih terorista. El-Baghdadi je mrtav. Dugo smo ga tražili. Ovo je bio jedan od naših najvećih prioriteta. Došao je do kraja tunela, naši su ga psi do tamo doveli. Poveo je svoje troje djece u smrt. Plakao je do kraja.

Aktivirao je prsluk s eksplozivom i tijelo mu je osakaćeno, a na njega se nakon eksplozije srušio i tunel - kazao je Trump.

Američki predsjednik poručio je kako je 'ovo još jedan podsjetnik da će SAD i dalje loviti preostale teroriste ISIL-a, a da to vrijedi i za druge organizacije povezane s terorizmom'.

- Oni su isti u našim očima. Za Al-Bagdadija su radili luzeri, u nekim su situacijama bili uplašeni psići, a u drugima nemilosrdne ubojice. Vođa ISIL-a bio je bolesnik, zao i nasilan. I sad ga nema. Umro je kao kukavica - rekao je Trump o vođi ISIL-a i zahvalio Rusiji i Truskoj na suradnji u, kako je rekao, opasnoj operaciji.

Ranije ujutro stigla je vijest kako je vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi vjerojatno ubijen u američkoj vojnoj operaciji u Siriji, no nije se znalo je sam sebe ubio. Američki predsjednik Donald Trump najavio je važne vijesti. 'Dogodilo se nešto veliko' - napisao je na Twitteru.