TRODNEVNI POSJET Papa Franjo sletio u Kazahstan, sudjelovat će na kongresu svjetskih religija

TRODNEVNI POSJET Papa Franjo sletio u Kazahstan, sudjelovat će na kongresu svjetskih religija

Papa Franjo stigao je u utorak u trodnevni posjet Kazahstanu, a u srijedu će sudjelovati na Kongresu vođa svjetskih i tradicionalnih religija.

Zrakoplov, koji je prevozio papu Franju iz Rima, sletio je nakon šest sati putovanja u glavni grad srednjoazijske republike.

Poglavar Katoličke Crkve nakon slijetanja u kazahstansku prijestolnicu Nur-Sultan susrest će se s predsjednikom Kasimom-Džomartom Tokajevim i diplomatima, piše Hina.

Za 85-godišnjeg papu, koji pati od problema s koljenima i većinu vremena provodi u invalidskim kolicima, to će biti treće putovanje u inozemstvo u 2022., nakon putovanja na Maltu i Kanadu.

U glavnom gradu Nur-Sultanu, koji se do 2019. zvao Astana, održat će se sedmi Kongres vođa svjetskih i tradicionalnih religija.

Prvi put na skupu koji organizira kazahstanska vlada sudjeluje i jedan papa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvog dana kongresa, u srijedu, na redu je zajednička molitva i bilateralni susreti, a skup u četvrtak završava izjavom vjerskih poglavara.

Franjo također planira slaviti misu.

Susret s ruskim pravoslavnim patrijarhom Kirilom, kojem se Vatikan nadao, neće biti održan jer ruski vjerski poglavar, koji gorljivo brani rusku agresiju na Ukrajinu, neće putovati u Nur-Sultan.