TRAGIČAN KRAJ Svi putnici iz podmornice Titan su stradali

Stradali podmornica Titan
AFP

Krhotine otkrivene u području potrage u blizini olupine Titanica potječu od nestale podmornice, potvrdila je američka obalna straža na konferenciji za novinare koja je u tijeku, prenosi Jutarnji list

- Ovoga jutra, podvodno plovilo na dalinjsko upravljanje otkrilo je repni dio podmornice Titan. Plovilo je nakon toga otkrilo dodatne krhotine podmornice. Krhotine su u skladu s komorom za pritisak. Nakon toga smo odmah obavijestili obitelji posade. Svim obiteljima izražvam sućut. Ne mogu ni zamisliti kako se osjećaju i nadam se da će ovo otkriće dati nekakvu utjehu. U kontaktu smo Velikom Britanijom i Francuskom kako bi se odgovorilo i na njihove zahtjeve - rekao je kontra-admiral John Mauger, zapovjednik u Obalnoj straži SAD-a, prenosi Jutarnji list.

Vjerujemo da su naš izvršni direktor Stockton Rush, Shahzada Dawood i njegov sin Suleman Dawood, Hamish Harding i Paul-Henri Nargeolet nažalost izgubljeni, stoji u izjavi OceanGatea.

- Ti su muškarci bili pravi istraživači. Bili su avanturističkog duha i gajili strast prema istraživanju i štićenju oceana. Naša su srca s tih pet duša i članovima njihovih obitelji. Tugujemo zbog ovog gubitka života i veselja koje su oni unosili u živote svih onih koje su poznavali - rekla je tvrtka.- Ovo je vrlo tužan trenutak za naše predane zaposlenike koji su iscrpljeni i koji također tuguju. OceanGate se zahvaljuje svima koji su uložili resurse u ovu misiju. Cijenimo njihovu predanost da se pronađe ovih pet istraživača - dodala je tvrtka.

- Ovo je vrlo tužno vrijeme za zajednicu istraživača i za članove obitelji osoba koje su izgubile život. Tražimo da se poštuje njihova privatnost - dodala je tvrtka.