TERORISTIČKI NAPAD Muškarac pucao i naletio autom na pješake u Tel Avivu

Teroristički napad Izrael
Twitter

Jedan je čovjek naletio na pješake u Tel Avivu, ubio jednog i ranio sedam drugih, a osumnjičeni terorist je ‘neutraliziran‘, izvještava i24 news TV, prenosi Jutarnji.

Nakon napada, terorist je izašao iz vozila i pokušao pucati na policajce, ali oružje mu se zaglavilo pa ga je policija uspjela svladati i ‘neutralizirati‘. Iz policije su također naveli kako se automobil prevrnuo.

Osumnjičeni je navodno izraelski državljanin iz Kafr Qasima, 45-godišnji Yousef Abu Jaber, koji radi u Tel Avivu.

Utvrđena je smrt 30-godišnjeg muškarca za kojeg se vjeruje da je talijanski državljanin, a osim njega u bolnicu su prebačene još tri osobe koje je udarilo vozilo. Još četvero ozlijeđenih navodno se vratilo u svoj hotel. MDA je priopćila da su sve žrtve bili turisti, a osoba ubijena u napadu identificirana je kao Alessandro Farini, 35-godišnji turist iz Italije, dok su ozlijeđeni britanski i talijanski državljani.

Premijer Benjamin Netanyahu naredio je izraelskoj policiji da mobilizira svo svoje osoblje, uključujući graničnu policiju, kao i dodatne sigurnosne snage. Poziva građane da u ovom razdoblju eskalacije nasilja poštuju upute snaga sigurnosti.

Osumnjičeni terorist je navodno Palestinac sa Zapadne obale koji je ukrao automobil korišten u napadu od izraelskog državljanina iz Kafr Qasima, koji je radio u Tel Avivu.

Sjedinjene Države "snažno osuđuju" teroristički napad u Tel Avivu u petak navečer, rekao je zamjenik glasnogovornika State Departmenta Vedant Patel u svojoj izjavi.

“Izražavamo duboku sućut obiteljima i voljenima navedenih žrtava, a ozlijeđenima želimo potpuni oporavak”, kaže Patel i dodaje: “Ciljanje nedužnih civila bilo koje nacionalnosti je nesavjesno. Sjedinjene Države stoje uz vladu i narod Izraela. U bliskom smo kontaktu s našim izraelskim partnerima i ponovno potvrđujemo našu trajnu predanost njihovoj sigurnosti."