VIDEO  Talijanski političar šokirao javnost; "cijepljenjem" pištoljem upozorava na štetnost cjepiva

italija, cijepljenje, pištolj

"Ovo je ruski rulet, a vi povlačite okidač. Ako imate sreće, imate samo temperaturu i glavobolju. Ako ste nesretno doživjeli moždani udar, trombozu i smrt. Želimo istinu o eksperimentalnom cjepivu ". Tako počinje videozapis objavljen na youtubeu, a na twitteru ga je pokrenuo regionalni vijećnik No Vax izbačen iz M5S (Stranka 5 zvjezdica), Davide Barillari, u kojem se vidi kako uzima pištolj - vjerojatno igračku - i pokazuje rukom na desnoj ruci, na visini mjesta na kojem se primjenjuje cjepivo protiv Covida. Snimke videozapisa snimljene su u uredima u Pisani, što se može razumjeti iz institucionalnih zastava iza njih.

"Gesta ima za cilj osuditi upotrebu cjepiva. U videu Barillari traži pristup dokumentima o ASL podacima o nuspojavama, saslušanjima s čelnicima farmaceutskih tvrtki i otvaranju institucionalnog znanstvenog stola otvorenog za sve glasove znanstvenika koji se bave Covidom", piše romatoday.it.

Predsjednik regije Lazio Nicola Zingaretti komentira: "Pokazivanje pištolja (nije jasno je li pravi ili igračka) u videu vrlo je ozbiljno i štetno. Kombinirati ga s navodnom opasnošću od cjepiva dvostruko je ludo i pogrešno. Barillari se ispričava zbog njegovog video: Cjepiva spašavaju svijet. Oružje ne "

Sadržaj se učitava...

Predsjednik regionalnog vijeća, Marco Vincenzi, distancira se od Barillarija: "Institucionalno sjedište regionalnog vijeća ne može biti mjesto gdje se te radnje izvode, stoga izražavam najoštriju osudu zbog vrlo ozbiljne geste. Političari odgovorni za regionalno vijeće su zaduženi da prijave incident policijskim vlastima radi zaštite javne sigurnosti ".

Regija PD Lazio u bilješci piše: "Do sada svi znamo Barillarija, prvog među anti-vakserima i pristašu lažnih vijesti i protuznanstvenih teorija, ali jučer je otišao i dalje: cjepivo se ne može usporediti s pištoljem. Sjedište institucija mora se poštivati ​​i ne može postati pozornica za njegova kazališta ".