TALAČKA KRIZA NIJE DUGO TRAJALA Rusi likvidirali otmičare koji su držali zaposlene u zatvoru kao taoce

Ruski isil
Twitter/Screenshot

Otmičari u zatvoru u Rostovskoj oblasti, koji su uzeli zatvorsko osoblje za taoce i tražili da im bude omogućeno da slobodno odu, su likvidirani, prenose ruski mediji.

Riječ je o grupi od šest zatvorenika koja je uzela za taoce dvojicu zaposlenih u zatvoru, prenosi B92. Interfaks je prenio da su otmičari tražili automobil i slobodan izlazak iz istražnog zatvora, da su bili naoružani hladnim oružjem i da su članovi terorističe organizacije ISIL.

Ruski mediji prenose da su zatvorenici osuđeni zbog terorističkih aktivnosti, a bili su naoružani oštrim predmetima i palicama.

Izvori također tvrde i da su za taoce bili uzeti operativni oficir i nadzornik u istražnom zatvoru u Rostovskoj oblasti.

"Imaju sjekire, očigledno od protupožarne opreme, i gumene palice, nemaju vatreno oružje", rekao je ranije neimenovani izvor, prenijela je Nova.

Prethodno su trajali pregovori o oslobađanju talaca, a na licu mjesta su bili i načelnik regionalnog stožera Federalne kazneno-popravne službe i predstavnici organa za provođenje zakona i tužiteljstva, prenosi B92.