TAJLAND Trogodišnjakinja je jedina preživjela ubojstvo 37 osoba, među kojima 24 njenih vršnjaka

Djevojčica Emmy Tajland
AP

Tog dana bivši policajac Panya Kamrab (34) upao je u dječji vrtić u gradiću Nong Bua Lamphu u Tajlandu, naoružan nožem i vatrenim oružjem. Pobio je 37 ljudi od kojih 24 djece.

Trogodišnja Emmy bila je jedna od rijetkih koja je preživjela pokolj. O njenom čudesnom preživljavanju BBC je objavio reportažu. Oko 10 sati po lokalnom vremenu odgojitelji su poslali svim roditeljima fotografiju djece koja se igraju, smiju. Dva sata poslije djeca su bila na spavanju. Emmy je spavala okružena sa 10 malih kolega iz svog odjeljenja.

Pronašli su je budnu, sklupčanu pored tijela ostale djece, redom pobijene. "Nije imala pojma što se dogodilo", ispričao je njen 59-godišnji djed reporterki BBC-a.

Dogodilo se to da je oko podne ubojica upao u vrtić, pucajući prvo u osoblje, između ostalih i u odgojiteljicu u visokom stupnju trudnoće. Pobivši odrasle, zaputio se prema tri prostorije s djecom, u jednu po jednu. Emmy je jedina preživjela pokolj.

"Mislila je da njeni prijatelji još spavaju. Policajac (koji ju je pronašao živu) pokrio joj je lice pokrivačem i iznio je odatle, daleko od krvi", kazao je njen djed Somsak Srithong.

Policajci i ostali interventni službenici odnijeli su malenu na drugi kat, a potom nastavili pretraživati prostorije, tražeći možda još kojeg preživjelog. Njena 35-godišnja majka Panompai Srithong, koja inače radi u Bangkoku, ispričala je da su joj isprva rekli da su sva djeca pobijena, prenosi RTL.

Pa kad su joj javili da je njeno dijete čudom preživjelo, morali su je uvjeravati da je to doista istina: "Na kraju su mi pustili videopoziv".

Emmyni baka i djed, kažu, nisu znali što da kažu djetetu što se dogodilo. Krvoproliće se dogodilo još u utorak, a dijete je počelo zapitkivati gdje je njen najbolji prijatelj Pattarawut, uz kojega je uvijek u vrtiću spavala. A i inače, posebno je voljela odgojitelje. I sama je stoga htjela jednog dana postati odgajateljica.

Na kraju nisu imali druge nego joj reći da su svi njeni prijatelji i svi njeni učitelji u centru mrtvi. "A ona i dalje svaki dan želi ići u školu (vrtić). I dalje joj moramo ponavljati da je škola zatvorena. Ona je premalena da bi razumjela koncept smrti", kazala je njena majka. Motiv ubojice još se ne zna. Zna se samo da je potjeran s posla nakon što su otkrili da se drogira.