VIDEO  Svijet prati uživo: Spasioci stigli do dječaka koji je danima zarobljen u rupi

Maroko, spašavanje, dječak
Reuters

Spasilačka služba u Maroku stigla je do petogodišnjeg dječaka koji je upao u 32 metra dubok bunar. Trenutno je u tijeku probijanje tunela iz paralelne rupe koju su iskopali kako bi se spustili do razine dječaka prema drugoj rupi u kojoj se nalazi.

BBC javlja da su na manje od metra udaljeni od dječaka. Hitna pomoć s timom za reanimaciju i liječničku pomoć te helikopter u pripravnosti su za preuzimanje dječaka nakon što ga izvuku. No, zasad nema informacija o stanju dječaka, prenosi Večernji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Podsjetimo, dječak je u duboku rupu upao u utorak i proveo je unutra 80 sati. Spasioci su mu uspijevali davati kisik, hranu i vodu. Medicinski tim pažljivo će ga izvući na površinu.

Strahovi od mogućeg odrona zakomplicirali su operaciju posljednjih sati. Službenik za spašavanje nije bio siguran da je Rayan još živ. Glavni spasilac Abdelhadi Tamrani rekao je za AFP da ga je kamera pokazala s leđa kako leži na boku. "U ovom trenutku uopće nije moguće utvrditi stanje djeteta, ali nadamo se da je dijete živo", rekao je za lokalnu TV.