SVI ZATVORENI Grci redom šalju Boyse u zatvor, 70 ih izašlo pred suca

BBB Atena
Ilustracija/Profimedia

Nastavlja se istraga navijačkog nasilja u kojem je tijekom napada BBB-a i grčke skupine Gate 13 smrtno stradao 29-godišnji Michalis Katsouris, fan AEK-a, koji je ubijen nožem. U zatvoru je većina huligana koji su sudjelovali u tučnjavi, a jučer su prvi Bad Blue Boysi izvedeni pred suca u Ateni, javlja Index.

Nakon nereda uhapšeno je preko 100 ljudi, a grčka policija je, prema pisanju tamošnjih medija, među njima uspjela izolirati pet glavnih osumnjičenih za ubojstvo. Među njima su Hrvat, Albanac i tri Grka. Grčki portal Newsit piše kako su kod Hrvata i Albanca u trenutku uhićenja nađeni noževi na sklapanje na kojima je bilo krvi.

Svih 70 poslano u zatvor

Prva tridesetorica uhićenih izgrednika, koji su optuženi da su u ponedjeljak navečer u atenskoj četvrti Nea Filadelfeia sudjelovali u žestokom uličnom sukobu sa smrtnim ishodom, jučer su se izjašnjavala o optužnici. Sudac je sve poslao u istražni zatvor.

Danas je pred suca izašlo još 40 huligana, oni su također svi poslani u istražni zatvor. Sutra pred suca izlazi još 35 huligana, ali čini se da je po svemu jasno kako će i oni biti poslani u istražni zatvor.

Odvjetnik upozorava

Ranije danas oglasio se odvjetnik Bad Blue Boysa uhićenih u Ateni Athannasio Kamainakis. Izjavio je da se neće žaliti na odluku suca o zadržavanju hrvatskih navijača u pritvoru nakon što je danas na sud u Ateni došlo 39 optuženih BBB-a i jedan Grk. 

"Apeliram na grčku, ali i hrvatsku vladu da ozbiljno shvate ovu situaciju te osiguraju pravedno suđenje. Trebamo pomoć hrvatskog veleposlanstva. Ovdje su ljudi koji će ići u zatvor, ali oni nisu kriminalci, oni su navijači i mladići od 19, 20 i 21 godinu. Ta djeca idu u napučene zatvore gdje može biti odmazde brojnih grčkih navijača. Kako ne bi bilo osvete prema Hrvatima, oni svi moraju biti zajedno kako bi tako brojni bili sigurniji", rekao je Kaimanakis.