SVI SE SMIJALI Kako je Trumpov sin prebolio koronu za 15 minuta

Donald Trump, Donald Trump, sin, koronavirus

Američki predsjednik Donald Trump ustvrdio je da  je njegov sin Barron (14) prebolio koronavirus u 15 minuta. Nevjerojatnu rečenicu izgovorio je pred svojim pristašama na skupu u Martinsburgu, u Pennsylvaniji u ponedjeljak poslijepodne, prenosi Jutarnji list.

Podsjetimo, Donald Trump i njegova supruga Melania bili su zaraženi koronavirusom početkom mjeseca, a Trump je čak nekoliko dana bio smješten u bolnici Walter Reed. 

Trump je potom na skupu pohvalio snažan imunitet njegova sina. Prepričao je navodni razgovor s liječinkom o Barronovom pozitivnom testu na Covid.

"Pitao sam doktora što se događa, a on mi je odgovorio da je Barron pozitivan. 15 minuta kasnije pitao sam liječnika, kako je Barron, a on mi je odgovorio: Ozdravio je, ispričao je Trump pristašama na skupu, a okupljeno mnoštvo se nasmijalo.

Čini se da je cilj Trumpove anegdote njegova kampanja za ponovno otvaranje škola za učenike, korak na koji se zbog loše zdravstvene situacije zbog pandemije nerado odlučuju američke savezne države.

Navodni Barronov brzi oporavak od Covida Trump često spominje u svojim govorima kako bi nagnao vlasti da otvore škole.

"Vratimo učenike u škole. Dobili smo pozitivni test i 15 minuta kasnije liječnik je rekao da je Barron dobro, rekao je Trump i u Wisconsinu u subotu.

Američka akademija za pedijatriju u ponedjeljak je izvijestila da je 792.000 djece u SAD-u zaraženo koronavirusom, što predstavlja 11 posto svih zaraženih.

U izvješću se također ističe da nije uobičajeno za djecu odnosno da je izuzetno rijetko da završe u bolnici zbog komplikacija od Covida ili da umru od koronavirusa.