ŠVEDSKA JAVNOST ŠOKIRANA Somalijac zadavio svoju trudnu partnericu jer nije iz njegove kulture

Ubojstvo u Švedskoj

Ovo je slučaj koji je užasnuo svijet. Jedan je Somalijac iz Švedske zadavio svoju trudnu partnericu, Šveđanku koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće, jer njegova majka navodno nije odobravala njegov odnos s bjelkinjom.

20-godišnja Saga Forsgren Elneborg pronađena je zadavljena kod kuće u švedskom gradu Örebro, a navodno je riječ o ubojstvu ‘iz časti‘, jer se njezin partner, Mohamedamin Abdirisek Ibrahim, sramio što će dobiti dijete s nemuslimankom, prenosi Jutarnji.

Daily Mail ušao je u trag Ibrahimovoj majci te je ona odlučila prekinuti šutnju i po prvi put progovoriti o slučaju. 42-godišnja Istar Yusuf Nuh tvrdi da nije stvar u njezinoj "antišvedskoj netrpeljivosti" te inzistira na tome da bi toplo primila Sagu u svoju obitelj, kao i nerođenog unuka s kojim je bila trudna kad je ubijena.

Priznala je da njezin sin nikada nije doveo Sagu kući i da nije znala, sve do njezine smrti, da je bila u vezi s njezinim sinom, kao ni to da je bila trudna sedam mjeseci.

"Bila bih sretna da Amin upozna djevojku i ne bi mi bilo važno je li Šveđanka ili nije. Bila bih sretna da me upoznao s djevojkom. Da je Amin došao kući i rekao mi da mu je djevojka zatrudnjela, bila bih sretna zbog toga što ću postati baka, a pogotovo mlada baka. Čak i da je riječ o izvanbračnoj trudnoći, to mi ne bi bilo važno sve dok je to dijete mog sina", rekla je majka osumnjičenog.

Tradicionalna obitelj

Na pitanje zna li imaju li Ibrahim ili njegov mlađi brat djevojke, odgovorila je: "Ne, ne znam ništa o tome."

Tužitelji tvrde da je Ibrahim odrastao u obitelji u kojoj se smatralo da veza s ‘bjelkinjom‘ nije ‘u redu‘ i da ‘mora izlaziti sa ženom iste kulture‘. Navodno je skrivao dvogodišnju vezu od svoje majke jer ona to ne bi mogla prihvatiti.

Međutim, Nuh tvrdi da bi njezin sin, koji je poznat kao Amin, imao njezino dopuštenje da bude u vezi s djevojkama koje nisu muslimanke.

"Naravno, zašto ne. On može imati djevojku koju god želi, za mene to nije problem. I sama sam bila tinejdžerica kad sam rodila sina", dodala je.

Također je izjavila da je policiji rekla da je kći njezine sestre udana za čovjeka iz Švicarske, pa da prihvaćanje Sage u obitelj ne bi bilo ‘čudno‘.

Ona i Aminov otac ne bi odbacili Sagu iz ‘kulturoloških razloga‘ te da on ne bi imao razloga za strah ili zabrinutost pred njom ili njezinim suprugom Abdirisekom Ibrahimom Noorom.

Tužiteljica Elizabeth Anderson rekla je za Daily Mail da Nuh ili njezina obitelj nisu osumnjičeni u slučaju koji bi trebao započeti u srijedu te da je Amin nastavio tvrditi da je nevin.

"Ne mogu davati nikakve izjave dok se slučaj ne završi 23. svibnja", rekla je, no tužiteljstvo smatra da su izgradili slučaj te da će uspjeti dokazati da je Amin ubio svoju djevojku zbog srama.

Policiji je rečeno da se jako namučio kako bi uvjerio Sagu da treba pobaciti, a kada je ona to odbila, počeo je pretraživati po internetu načine kako da se beba nikada ne rodi. Detektivi su potvrdili da su pronašli razne pretrage na njegovom iPhoneu s pojmovima kao što su ‘fetusi i pobačaj‘. Također je pretraživao kako zadati ‘udarac u trbuh‘ i ‘fetus mrtav u maternici‘. Također je bilo pretraga koje uključuju pojmove ‘fetalna smrt od udarca i fetalna smrt u abdomenu‘.

Amin je također optužen da je na Googleu pretraživao: ‘Mogu li fetusi umrijeti od nasilja i što može ubiti fetus?‘ Također je pretraživao je li u islamu prihvatljivo da on ne snosi odgovornost za svoje dijete.