SUĐENJE ZA MASAKR U 'RIBNIKARU' Cijela sudnica zaplakala nakon svjedočenja majke ubijene djevojčice

suđenje ribnikar
kurir

Svjedočenjem roditelja jedne od ubijenih djevojčica 3. svibnja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu nastavljeno je suđenje u parničnom postupku protiv obitelji Kecmanović, odnosno majke, oca i dječaka koji je u toj školi ubio devet vršnjaka i čuvara.

U Višem sudu u Beogradu danas su svjedočili Ninela Radičević i Ivan Božović, koji su ispričali sve što im se događalo 3. svibnja, opisujući kroz što su prolazili od trenutka kada je njihova kćerka otišla u školu do saznanja da im je dijete ubijeno.

Pričajući o obitelji Kecmanović, njih dvoje su rekli da to što roditelji maloljetnog K.K. nisu primijetili da on sprema molotovljeve koktele u sobi i priprema masakr govori o tome kakva je to obitelj.

Oni su u sudnici, u kojoj je bio veliki broj prijatelja obitelji ubijene djece i novinara, naveli i da im nije jasno kako ravnateljica škole, pedagog i psiholog nisu prepoznali da nešto nije u redu sa K.K.

Govoreći o tragediji koja im je promijenila život, otac i majka ubijene djevojčice su poručili da vrijeme nije smanjilo njihovu bol.

Kada je Ninela Radičević rekla da je prvi put svoju kćerku poljubila 6. svibnja prije 12 godina, a posljednji 6. svibnja ove godine dok je spremala pogreb, svi prisutni u sudnici su zaplakali, prenio je Kurir.

Nakon Ninele Radičević i Ivana Božovića svjedočiti će obitelj Čikić, odnosno roditelji dječaka koji je ubijen u masakru 3. svibnja.

Tužbu u sporu za naknadu štete podnijelo je 27 tužitelja, odnosno članova obitelji žrtava masakra, a tuženi su maloljetni K.K. i njegovi majka i otac.

Sud će odlučivati o tužbi, a po završetku parničnog postupka odlučiti će hoće li prihvatiti tužbeni zahtjev oštećenih.