SUĐENJE BOŽANSTVU Maradona optužen za silovanje i zlostavljanje maloljetnice

Maradona, alvarez rego, silovanje, Argentina

Tridesetsedmogodišnja Kubanka koja je kao maloljetnica imala aferu s Diegom Maradonom prije 20 godina, optužila je pokojnog argentinskog idola i njegovu pratnju za nasilje i zlostavljanje, uključujući silovanje i zadržavanje protiv njezine volje.

"Mavys Alvarez Rego, koja danas živi u Miamiju, ispričala je novinarima u Buenos Airesu kako je upoznala Maradonu sa 16 godina, kada je zvijezda, tada u četrdesetima, živjela na Kubi, gdje je bio na liječenju od droge", prenosi Hina.

"Bila sam zaslijepljena, on me osvojio... Ali nakon dva mjeseca sve se počelo mijenjati, rekla je, tvrdeći da ju je Maradona, koji je umro od srčanog udara prije godinu dana u 60. godini, natjerao da proba kokain, nakon čega je postala ovisna

Voljela sam ga, ali sam ga i mrzila, čak sam razmišljala i o samoubojstvu, rekla je"

Maradona,alvarez rego,silovanje,Argentina

Maradona se smatra jednim od najvećih nogometaša u povijesti.

Umro je prošle godine nakon operacije na mozgu zbog krvnog ugruška, te nakon desetljeća borbe s ovisnostima o kokainu i alkoholu.

Alvarez Rego, majka dvoje djece u dobi od 15 i četiri godine, rekla je da je njezina veza s Maradonom trajala "između četiri i pet godina", ali da je bila izložena zlostavljanju. Tvrdila je da ju je tijekom putovanja u Buenos Aires s Maradonom 2001. godine Maradonina pratnja držala protiv njezine volje nekoliko tjedana u hotelu, zabranila joj da sama izlazi te da je bila prisiljena na operaciju povećanja grudi.

Tvrdila je i da ju je Maradona jednom prilikom "silovao" u kući u Havani te spomenula još nekoliko epizoda fizičkog nasilja.

Alvarez Rego nije sama podnijela pritužbu, ali ovaj tjedan u Buenos Airesu svjedoči pred argentinskim tužiteljem u vezi s tužbom koju je podnijela argentinska nevladina organizacija. Organizacija pod nazivom "Zaklada za mir" podnijela je tužbu nakon što je proteklih tjedana vidjela njezinu ispovijed u američkim medijima.

Tužba se posebno odnosi na trgovinu ljudima, lišavanje slobode, prisilno ropstvo, napad i zlostavljanje.

Alvarez Rego je rekla da je progovorila nakon toliko godina šutnje kako bi uravnotežila neke od priča izgovorenih u TV seriji o Maradoni uoči prve godišnjice njegove smrti 25. studenog.

Sugerirala je da neće pokretati daljnji postupak. Učinila sam što sam morala, ostalo prepuštam sudovima, rekla je.

"Postigla sam svoj cilj: reći što mi se dogodilo, spriječiti da se to dogodi drugima, ili barem da druge djevojke dobiju snagu i hrabrost da progovore", kaže.

Petorica članova Maradonina okruženja koji su navodno upleteni odbacili su optužbe preko svojih odvjetnika. Jedan je podnio protutužbu protiv nevladine organizacije zbog klevete.