STRAVIČNO Djevojka (18) iz Ukrajine pobjegla u Njemačku, a tamo je silovali Tunižanin i Nigerijac

Njemačka, izbjeglice, ukrajina, silovanje

U smještajnom objektu za izbjeglice na brodu hotela “Oscar Wilde” u Düsseldorfu, silovana je 18-godišnja Ukrajinka, piše Bild. Zločin se dogodio 6. ožujka a policija je tek danas objavila podatke.

Kako prenosi “Bild”, brod-sklonište za izbjeglice sada je postalo poprište strašnog zločina. Navodi se da su 18-godišnju ženu silovala dva muškarca. Jedan je iz Tunisa , a drugi počinitelj je iz Nigerije, prenosi Fenix.

Obojica su navodno imali ukrajinske putovnice, navodi Bild. Policija je započela istragu. S jedne strane zbog “sumnje u silovanje”, s druge strane, valja razjasniti kako su dvojica muškaraca dobili ukrajinske putovnice.

Dvojica osumnjičenih su uhićena, rekao je glasnogovornik policije u utorak ujutro na upit Njemačke novinske agencije ( dpa ). U policiji nisu željeli iznositi detalje o žrtvi, pozivajući se na zaštitu žrtve. Osumnjičeni su stari 26 i 37 godina, navodi se.

Navodi se da je na brodu hotela živjelo oko 25 izbjeglica u vrijeme zločina 6. ožujka. Osumnjičeni počinitelji sada su u pritvoru. To je u ponedjeljak za “Bild” potvrdilo Državno odvjetništvo u Düsseldorfu.

Bild javlja da je u međuvremena nesretna djevojka koja je iz Ukrajine pobjegla od Putinovih bomba sada pobjegla iz Njemačke u Poljsku zbog straha od silovatelja.

Inače, savezna policija je prije nekoliko dana upozorila da bi se nevolja žena koje bježe od rata iz Ukrajine mogla iskoristiti. Prema informacijama BILD-a, policijski službenici u pograničnom području sve se češće susreću s izbjeglicama koje ne dolaze izravno iz Ukrajine već, primjerice, iz Afrike. Dobiju ukrajinsku putovnicu i granični službenici im jednostavno mahnu da uđu u Njemačku.