STRAVA U BASELU Alžirac silovao djevojku na stepenicama njezine zgrade, susjede probudilo vrištanje

Stepenice

U subotu je u švicarskom Baselu uhićen 24-godišnji Alžirac kojeg se sumnjiči da je 30. listopada, oko 2.50 sati ujutro, silovao 25-godišnju djevojku na stubištu njezine zgrade u ulici Landskronstraße.

U priopćenju Ureda javnog tužitelja u Baselu stoji kako je riječ je o 24-godišnjem državljaninu Alžira. Više informacija nisu objavili.

Švicarski mediji su razgovarali sa susjedom koju je probudio vrisak 25-godišnje djevojke, piše Fenix.

"Prvo nisam znala što činiti. Djevojka je vrištala i znala sam kako nešto nije u redu. Kada sam upalila svjetlo u hodniku, počinitelj je pobjegao. Djevojka mi je rekla kako ju je neki muškarac silovao pa sam odmah pozvala policiju", ispričala je susjeda silovane djevojke.

Sumnja se kako je počinitelj navodno pratio mladu ženu na putu kući. Prvi put ju je primijetio u parku St. Johann. Policija je tražila muškarca u 20-ima koji govori francuski. U roku od tjedan dana osumnjičeni 24-godišnjak je identificiran i uhićen u sklopu istražnih radnji.

Susjeda silovane djevojke je užasnuta i uplašena te je za švicarske medije kazala kako će se i sama kući ubuduće vraćati taksijem ili vozilom.

"Očito je za žene opasno da same pješače kući", rekla je susjeda silovane žene.