STRAŠNO NEVRIJEME NA SJEVERU ITALIJE U Milanu se pojavio tornado, padala tuča veličine teniske loptice

Milano,oluja,tornado
foto Sasha Todorych

Ogromno nevrijeme pogodilo je danas ujutro i poslijepodne sjever Italije.

Milano,oluja,tornado

Društvene mreže i lokalni mediji izvještavaju o tornadu koji je pogodio područje oko Milana, a objavljene su i snimke. Vatrogasci su samo kroz jutro izveli oko 110 intervencija zbog poplava, otpuhanih krovova i srušenih stabala, prenosi Telegram.hr

Velika oluja praćena je i jakom kišom i tučom veličine teniske loptice. Oluja hara cijelom Lombardijom, dojave dolaze zbog poplava, a na dva krova izbio je požar ih je udario grom. Veneciju je također pogodilo jako nevrijeme s grmljavinom i tučom. Online karta koja prati pojavu munja pokazuje da ih je trenutno na području grada Venecije i okolice više od 240 u minuti.

Uključen alarm DHMZ-a

Prema radarskoj slici Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), oluja se kreće preko sjevera Italija prema Sloveniji i istarskom području. Danas je za gotovo cijelu Hrvatsku uključen narančasti meteoalarm zbog visoke mogućnosti za grmljavinsko nevrijeme. Za zagrebačko područje vjerojatnost je više od 90 posto, a za istarsko više od 70 posto. Karta DHMZ-a sad je označila istarsko i riječko područje crvenim upozorenjem za grmljavinsko nevrijeme.

Milano,oluja,tornado

Nestabilno vrijeme nastavit će se cijelog dana, ali i sutra. U nedjelju će nastupiti predah sa svježijim temperaturama, a od ponedjeljka počinju nove vrućine.