Štićenicima staračkog doma davali lijekove za životinje, uhićeno 14 osoba

Starački dom u Kragujevcu

Direktor Zavoda za smještaj odraslih osoba 'Male pčelice' u Kragujevcu Vladica Stanojević uhićen je zbog sumnje da je naredio da u liječenju štićenika ove ustanove bude korišten lijek za stoku. Uhićena je i doktorica ove ustanove koja je nesavjesno liječila stare.

Nakon što se u ovom staračkom domu pojavila šuga, a mnogi štićenici oboljeli od te zaraze, Stanojević je pokušao to da prikrije tako što je doktorici Zavoda naredio da oboljele liječi lijekom 'medimectin', namijenjenom za stoku, kao što su goveda, ovce i svinje, javio je 'Blic'.

Prema uputstvima ovog lijeka, on se daje kod pojave uši, šuge, problema sa plućima i slično kod stoke, ali nikako ljudima jer je opasan po zdravlje čovjeka. Policija je dobila prijavu o ovom krivičnom djelu i ubrzo potom uhitila Stanojevića, prenosi Srna.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije priopćilo je da je uhićeno 14 osoba osumnjičenih da su vršile različita krivična djela i malverzacije u vezi sa Zavodom za smještaj odraslih osoba 'Male pčelice' iz Kragujevca.

Uhićena je osoba čiji su inicijali V.S. (48), koja je odgovorna osoba Zavoda, zbog sumnje da je zaposlenima naredio da za liječenje bolesti šuge korisnicima ovog smještaja daju lijekove namijenjene životinjama, čime je doveo u opasnost njihov život i zdravlje.

U priopćenju se dodaje da je V.S. osumnjičen da je izvršio krivična djela 'Trgovina uticajem', 'Zloupotreba službenog položaja' i 'Primanje mita'. Uhićene su i osobe čiji su inicijali V.Ć., V.D., T.P., I.P., S.J., R.P., M.V., V.K., D.R., G.Đ., M.S., Ž.D. i S.M., osumnjičene za različite malverzacije u vezi sa Zavodom.

Uhićenja su izvršili pripadnici MUP-a, u suradnji sa Sigurnosno-informativnom agencijom (SIA) i Višim javnim tužiteljstvom u Kraljevu, prenosi Srna.

U priopćenju se navodi, između ostalog, da je osumnjičenima V.S., R.P., V.K., i S.J. određeno zadržavanje do 48 sati i da će oni, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužiteljstvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužiteljstvu.