VIDEO  Srušio se zrakoplov sa 72 osobe u Nepalu, spasioci izvlače tijela

zrakoplov Nepal
Twitter

Broj poginulih u najgoroj zrakoplovnoj nesreći u Nepalu u posljednjih pet godina popeo se na 40, rekao je u nedjelju dužnosnik nepalske agencije za zrakoplovstvo nakon što je glasnogovornik vojske ranije objavio da je najmanje 16 osoba smrtno stradalo.

Video na lokalnim medijima pokazao je gusti crni dim s mjesta nesreće dok se spasioci i gomile okupljaju oko olupine zrakoplova.

U njemu je bilo 68 putnika i četiri člana posade, rekao je glasnogovornik zrakoplovne kompanije. Od putnika, 10 su bili stranci, a dvoje su mala djeca, prenosi Sky news.

Sadržaj se učitava...

''U avionu je bilo deset stranaca, kao i dvije bebe'', rekao je glasnogovornik zrakoplovne kompanije.

Neka su tijela izvučena s mjesta u zapadnoj Pokhari.

"Očekujemo da ćemo pronaći još tijela", rekao je Krishna Bhandari. "Avion se razbio u komade."

Premijer Pushpa Kamal Dahal sazvao je hitan sastanak vlade i pozvao sigurnosno osoblje i javnost da pomognu u naporima spašavanja.

Dvomotorni zrakoplov ATR 72 Yeti Airlinesa bio je na putu iz glavnog grada Kathmandua, rekao je dužnosnik zračne luke.

Zrakoplovne nesreće nisu neuobičajene u Nepalu, gdje se nalazi osam od 14 najviših planina na svijetu, uključujući Everest, jer se vrijeme može iznenada promijeniti i stvoriti opasne uvjete.

Prošle godine 22 osobe su poginule kada se avion srušio na planinu.

U 2018. putnički zrakoplov US-Bangla iz Bangladeša srušio se pri slijetanju u Kathmandu, pri čemu je poginulo 49 od 71 osobe u avionu.