Srbija zabranila izlazak iz domova ljudima starijima od 65 godina

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije
BalkanEU

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je na konferenciji za medije priopćio kako su odlučili poduzeti stoge mjere kako bi spasili građane Srbije od scenarija koji se dogodio u Italiji.

“Od sutra ujutro u 10 sati u svim urbanim sredinama aposlutno je zabranjen izlazak svim osobama starijim od 65 godina”, kazao je Vučić. Također je zabranjeno kretanje od 20 sati do 5 ujutro svim osobama, počevši od sutra.

Rekao je kako je ova pandemija koronavirusa najteži izazov u Europi od Drugog svjetskog rata te dodao kako je se odgađaju izbori u Srbiji.

"Vojska Srbije će sve granične prijelaze, migracijske centre i bolnice preuzeti pod kontrolu", izjavio je.

Građanima Hrvatske je poručio kako se nada da će se izboriti sa pandemijom koronvirusa dok je rekao kako će pomoći Bosni i Hercegovini, točnije Republici Srpskoj. "Mi imamo previše hrane, a oni je nemaju. Gledat ćemo da im pomognemo. Prije svega govorimo o brašnu."

U Srbiji je danas do 18 sati registrirano još sedam novih slučajeva koronavirusa, tako da su u toj zemlji ukupno zaražene 72 osobe, priopćilo je Ministarstvo zdravlja.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe s lakšom kliničkom slikom, dok su četiri osobe zadržane na bolničkom liječenju, bez komplikacija, stabilnog općeg stanja.