SRBIJA Muškarac uhićen zbog dijeljenja linka na film "Toma"

ToMa, Toma Zdravković, dragan bjelogrlić

Zbog distribuiranja piratske snimke filma "Toma" na internetu u Srbiji je uhićen i kažnjen osumnjičeni muškarac. Prema navodima medija, i FBI je u Americi zabranio nezakonitu distribuciju filma, piše Dnevnik.hr.

Iz srbijanskog Tužiteljstva za visokotehnološki kriminal priopćeno je kako je u nedjelju uhićen osumnjičeni za neovlašteno dijeljenje poveznice s filmom "Toma" redatelja Dragana Bjelogrlića.

Sve je priznao, a izrečena mu je privremena zabrana korištenja interneta. Iz tužiteljstva je najavljeno i da će biti procesuirani i drugi koji su podijelili link s filmom, za kojima se trenutačno traga.

Piratska snimka puštena je u trenutku kad je gledanost filma dosegnula petsto tisuća gledatelja. Kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba podnijeli su predstavnici producentskih kuća "Mina Cord" i "Cobra Film", koje su vlasnici autorskih prava filma "Toma".

Producenti filma "Toma" Željko Joksimović i redatelj Dragan Bjelogrlić pozvali su prijatelje filma i štovatelje umjetnosti Tome Zdravkovića da pravo iskustvo dožive u kinima.