SOLIDAN PRIVATLUK Kurz nije više austrijski premijer, ali će imati 500.000 eura godišnje

Sebastian Kurz
EU Observer

Nakon što je Sebastian Kurz (35) zbog političkog skandala dao ostavku na mjesto austrijskog kancelara, a zatim i na mjesto šefa Narodne stranke (ÖVP), posvetio se obiteljskom životu, piše Jutarnji.hr.

Nedavno mu se rodio sin Konstantin, a sada austrijski mediji javljaju da je našao i novi posao.
 
Kako je izvijestio list Österreich, Kurz navodno planira selidbu u Ameriku gdje ga je, kako doznaju, angažirala jedna zasad neimenovana kompanija u Silicijskoj dolini, u kojoj sjedište ima čitav niz velikih korporacija iz visokotehnološkog i IT sektora. Ugovor o radu je navodno već potpisan, a zasad je poznato samo da bi Kurz trebao biti na nekoj menadžerskoj poziciji.

On sam je nakon nedavnog povratka iz Amerike austrijskim medijima izjavio da će o svojim novim karijernim koracima javnost izvijestiti u siječnju.

Kako doznaje Kronen Zeitung, s novim poslom trebao bi početi u veljači, a planira živjeti život tipičnog poslovnog čovjeka s plaćom od oko pola milijuna eura godišnje, i to na relaciji San Francisco-Beč-Njemačka-Švicarska. Supruga Susanne Thier i sin Konstantin povremeno će biti s njim u Americi, a austrijski mediji doznaju i da bi Kurz, uz menadžerski posao, trebao dobiti i članstvo u nekoliko nadzornih odbora, ali nije poznato kojih kompanija.
 
Ono što je definitivno sigurno je da se nema namjeru vraćati u politiku, a naznaku svog novog životnog angažmana dao je i na službenom Twitter profilu gdje se odnedavno oglašava na engleskom jeziku.